Legea cultelor religioase se transformă în „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

Legea cultelor religioase se transformă în „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase”

Asculta informatia

Conform noului act normativ, organizațiile religioase și-ar putea ajusta termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la intrarea în valabilitate a acestuia.

Legea cu privire la cultele religioase și părțile lor componente își schimbă denumirea, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit noului proiect aprobat la ultima ședință a Guvernului, această lege se va numi „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase”.

Oleg Efrim, ministrul Justiției, a precizat că noua denumire corespunde rigorilor europene în acest domeniu și, în același cadru, este propusă substituirea în textul legii a sintagmei „cult religios” cu „organizație religioasă”.

Totodată, modificările apărute la această lege vizează și procedura de înregistrare a organizațiilor religioase. Astfel, organizațiile religioase ar putea să-și ajusteze termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la promulgarea actului normativ.

Noteaza:adevarul.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close