Quantcast
„LIBERTATE, EGALITATE, PATERNITATE”: Toți copiii au un tată. Sute de mii de francezi cer oprirea legii reproducerii asistate pentru lesbiene – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

„LIBERTATE, EGALITATE, PATERNITATE”: Toți copiii au un tată. Sute de mii de francezi cer oprirea legii reproducerii asistate pentru lesbiene

 La Manif pour tous, mișcarea pro-familie din Franța, a mobilizat duminică, 19 ianuarie, sute de mii de francezi pe străzile Parisului după ce Camera Deputaților a aprobat o lege care le va permite cuplurilor de lesbiene să aibă copii creați în eprubetă. Deși, pentru a „crea” copilul, materialul genetic al unui tată este indispensabil, legea va permite și ștergerea tatălui din actele de identitate.

Este, practic, vorba despre o refondare a conceptului de familie. Dacă și Senatul francez aprobă marți, 21 ianuarie, legea, aceasta va însemna că tatăl nu mai este indispensabil pentru definirea familiei.

Manifestarea de pe străzile Parisului a fost organizată de La Manif pour tous împreună cu alte 20 de asociații religioase și laice, printre care și La Voix des Sans Pères (Vocea Celor fără de Tată).

La Manif pour tous („Manifestația pentru toți”) s-a înființat în 2012 pentru a contesta legalizarea căsătoriei între persoane de același sex și are ca scop «respectarea interesului superior și a nevoilor elementare ale copilului, amenințate astăzi de reforme societale inspirate de ideologia de gen».

Mișcarea a scos în mod repetat câte un milion de francezi pe străzile Parisului în 2013, dar „căsătoria pentru toți” (eufemism egalitarist care desemnează „căsătoria între persoane de același sex”) a fost legiferată în Franța.

Extinderea reproducerii asistate pentru cuplurile homosexuale este consecința legii „căsătoriei pentru toți”, căci politicienii pretind că sunt discriminate cuplurile homosexuale, cărora nu li se permite să aibă o „familie”, chiar dacă de fapt natura însăși este cea care de fapt nu le permite.

La Manif pour tous spune că de fapt legea discriminează copiii, permițând crearea de orfani de tată prin lege, nu prin accident. Așadar, de la bun început, o categorie de copii sunt lipsiți de prezența tatălui în viața lor, o prezență formatoare care nu va putea fi suplinită de două femei.

Manifestanții se mai tem că, odată acceptată noua lege, se va deschide cutia Pandorei și se vor legifera gestația pentru terți, reproducerea asistată după moartea tatălui (cu material biologic congelat) și multe asemenea practici care transformă conceperea copilului într-un serviciu prestat pe foarte mulți bani și pentru persoane care-și doresc un copil ca pe o achiziție, nu ca pe rod al unei relații de iubire.

Presa de mainstream (RFI, de exemplu) pune accentul pe faptul că legea le va da posibilitatea femeilor singure să aibă copii și spune că manifestația a fost organizată de fundamentaliștii catolici.

Au fost remarcabile din nou organizarea impecabilă și lipsa incidentelor violente, mai ales într-o perioadă în care în Franța au loc confruntări dure de stradă din cauza reformei legii pensiilor.

Manifestările La Manif pour tous continuă marți și miercuri în fața Senatului francez, anunță pagina de Facebook La Manif pour tous.

https://www.facebook.com/LaManifPourTous/videos/168379541141695/?t=0

Vezi mai mult aici

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply