Quantcast
Libertatea religioasa, pusa la zid intr-o provincie din Mexic: biserica evenghelica atacata in timpul serviciului religios si incendiata! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Libertatea religioasa, pusa la zid intr-o provincie din Mexic: biserica evenghelica atacata in timpul serviciului religios si incendiata!

Biserica Apostolica a credintei in Isus Hristos din satul Santa Fe de Laguna, din provincia mexicana Michoacan, a fost recent complet distrusa.

resizedimage

O multime de oameni in fruntea careia se aflau credinciosii catolici Felix Perez Gaspar si Aristeo Huacuz a navalit duminica, exact in timpul serviciului religios, agresandu-i fizic si verbal atat pe pastorul Angel Gutierrez Bermudez, cat si pe enoriasii prezenti.

Desi pastorul comunitatii a facut apel la calm, multimea a dat foc la locul de inchinare – o coliba modesta, care era utilizata de mai multi ani pentru serviciile religioase.

In scurt timp si-a facut aparitia un buldozer, care a distrus fundatia si stalpii noului templu care era in constructie.

Desi nimeni nu a fost ranit grav, prejudiciul material si moral a fost imens, copii si femeile prezente plangand pentru distrugerea atat a locului de inchinare cat si a bisericii aflate in constructie.

Cu toate ca nu au luat nici o masura pentru ceea ce s-a intamplat cu Biserica Apostolica a credintei in Isus Hristos, autoritatile locale ameninta sa distruga si cealalta comunitate a Bisericii evanghelice din localitate, fara nici o baza legala si prin incalcarea dreptului libertatii religioase.

Asociatia pentru coordonarea organizatiilor crestine din Mexic sustine ca desi exista legi care garanteaza libertatea religioasa (libertatea de credinta), in Michoacan, Chiapas si alte 14 provincii, ele nu sunt respectate.

Libertatea de credinta nu este o prioritate pentru autoritatile din numeroase localitati si de multe ori credinciosii si bisericile evanghelice sunt atacate.

Sursa: Acontecercristiano via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply