PersecutiiStiri externe

Libia: Arestări în masă şi torturi în rândul creştinilor

Veştile săptămânii precedente despre patru misionari din Libia care au fost puşi sub arest, posibil condamnaţi la moarte pentru „prozelitism”, sunt în mod aparent vârful icebergului (persecution.org). Azi, mass-media arabă a raportat că peste o sută de creştini copţi din Egipt, care par să locuiască şi să muncească în Libia, au fost arestaţi în Ben Ghazi – de asemenea, pe baza acuzării sau a pretextului că sunt „misionar creştini”.

Ce se întâmplă în Libia? Aceste rapoarte indică faptul că misionarii creştini au decis recent să inunde Libia în masă? Sau aceste rapoarte indică faptul că Libia postgadafistă devine pur şi simplu intolerantă faţă de orice prezenţă creştină?

Devine clar că areste arestări au tot mai puţină legătură cu evanghelizarea actuală a musulmanilor şi mai multă legătură cu ostilitatea musulmanilor faţă de creştini. Când mass-media occidentală a raportat despre cei patru misionari străini, a punctat că legea antiprozelitism vine din era lui Gaddafi. Cu toate acestea, sub conducerea lui Gaddafi, nimeni nu auzea de asemenea arestări ale misionarilor pretinşi – aşa cum nimeni nu auzea de atacuri asupra bisericilor din Libia, precum cel care avusese loc în urmă cu două luni, lăsând doi creştini morţi.

Noteaza: Stiri Crestine.ro

Citește și:  APROAPE DE CEI PERSECUTAŢI ,, MALAEZIA”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 18

Close