Quantcast
Libia:Crestinii ofensati de moartea lui Gaddafi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Libia:Crestinii ofensati de moartea lui Gaddafi

Asasinarea lui Muammar Gaddafi la 20 octombrie 2011 în Syrte şocheaza  minorităţile  creştine care se tem de persecutii si creşterea islamiştilor  înarmaţi în Libia.Imagini ale corpului neînsufleţit al liderului libian într-o baie de sange sunt o ofensa la adresa drepturilor omului şi a creştinilor.

Colonelul Gaddafi a fost ucis joi în Syrte, a declarat  Consiliul Naţional de Tranziţie.
Potrivit lui Mohamed Leith, Muammar Gaddafi a fost rănit în picioare şi cap înainte de a fi linşat de către rebeli în timpul eliberării oraşului Syrte el decedand imediat din cauza ranilor.
In Libia catolicii au o biserica mare la Tripoli. Ei au fost deja obiectul  manifestărilor ostile pe timpul regimului Gaddafi iar recent o maşină  condus în mod deliberat a intrat in mulţimea de credincioşi care mergeau  la biserică.

Statisticile arata ca sunt  40000 de romano-catolici în Libia  cu doi episcopi, unul pentru italienii de la Tripoli şi altu la  Benghazi pentru maltezi.
Creştinii au denunţat moartea lui Muammar Gaddafi în reţelele de socializare.

Ca şi creştini condamnam uciderea lui Muammar Gaddafi. “Să nu ucizi”, a spus Domnul în una din cele Zece Porunci (Exodul 20: 13).Toate vieţile umane din momentul conceperii si până la moarte sunt  sacre pentru că persoana umană a fost creata dupa  chipul şi asemănarea lui Dumnezeu cel viu şi Sfânt.

Uciderea unei persoane este grava,contrar demnităţii umane şi sfinţeniei lui Dumnezeu.

Despre

Leave a Reply