Quantcast
Liceenii din Arizona ar putea avea ore de studiere a Bibliei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Liceenii din Arizona ar putea avea ore de studiere a Bibliei

Începând din iunie, anul viitor, liceenii americani ar putea avea ore de studiu al Bibliei și influenței ei asupra culturii, dacă propunerea legislativă a republicanului Terri Proud (Arizona, SUA) va fi aprobată.

Foto: forestbrook.caO a doua propunere cere Consiliului de Educaţie să determine cerinţele exacte pe care trebuie să le îndeplinească un curs cu titlul „Biblia şi influenţa ei în cultura occidentală”, care va include lecţii de istorie, literatură, care urmăresc influenţa Vechiului şi a Noului Testament asupra sistemului legislativ şi asupra altor aspecte ale societăţii. „Toate acestea sunt cunoştinţe de bază pentru un elev. Referinţe biblice sunt pretutindeni, de la picturile lui Michelangelo la piesele lui Shakespeare şi la programele moderne de televiziune”, a motivat Terri Proud.

Cu toate că legislaţia Arizonei nu interzice folosirea Bibliei sau al unui alt material religios, ca parte a materiei școlare în instituțiile de învățământ public, profesorii şi părinţii se tem de discuţiile cu tentă religioasă în sălile de clasă. Criticii văd acest proiect de lege ca fiind neconstituţional, impunând o carte ce aparţine în mod evident unei religii.

„Proiectul acesta tinde să distingă creştinismul ca religie preferată şi considerăm că acest lucru este neconstituţional”, a declarat Doug Kilgore de la Asociaţia pentru ducaţie din Arizona. Victoria Lopez, director de programe la Uniunea pentru Libertăţi Civile consideră că această măsură ar putea face ca profesorii „să depăşească limita” şi, în consecinţă, să violeze drepturile religioase ale studenţilor.

Amândouă proiectele au fost trimise la Comitetul pentru educaţie, dar nu s-a decis încă data la care vor fi dezbătute.

Sursa: Christian PostAZ CentralUSA Today via semneletimpului.

Despre

Leave a Reply