Lider bisericesc condamnă teroarea lăsată în urma uciderilor din Franţa

Asculta informatia

Şeful Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC)  a condamnat violenţa împotriva minorităţilor entice şi religioase, după un val de crime din sudul Franţei.

Un asediu de 32 de ore s-a încheiat ieri în Toulouse, după ce poliţia l-a împuşcat mortal pe Mohamed Merah. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a pretins că ar fi efectuat patru atacuri în care trei soldaţi şi patru oameni dintr-o şcoală ebraică au fost ucişi. Victimele crimei au inclus un rabin, cei doi copii ai acestuia, un alt copil; osemintele acestora vor fi duse în Ierusalim.

Potrivit rapoartelor de ştiri, Merah a menţionat că uciderile au fost în represaliu pentru intervenţia militară franceză din străinătate şi “ răzbunarea copiilor palestinieni”. Merah, un cetăţean francez de origine algeriană, a susţinut că a călătorit în Pakistan pentru antrenament cu al-Qaeda. El a fost omorât după ce o echipă franceză de mascaţi SWAT au năvălit în apartamentul din Toulouse în care se ascundea.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat o anchetă în curs de derulare pentru a se stabili dacă Merah a avut complici. Domnul Sarkozy a descris teroristul ca fiind “monstru”, dar a făcut apel la cetăţeni să nu stigmatizeze musulmanii, ca urmare a acţiunilor lui Merah. “Compatrioţii noştri musulmani nu au nimic de-a face cu motivul nebun al unui terorist”, a menţionat dumnealui.

Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, rev. dr. Olav Fykse Tveit, a condamnat crimele. El a precizat într-o declaraţie: “WCC condamnă cu tărie actele de violenţă care au vizat grupurile particulare din cauza religiei sau etniei.”

“Considerăm că acest lucru este teroare împotriva fiecăruia dintre noi, şi ar trebui să fie condamnat în mod special de acei care se închină singurului Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor.”

Noteaza: Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply