Quantcast
Lider organizaţiei Hezbollah,ucis într-un raid aerian israelian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lider organizaţiei Hezbollah,ucis într-un raid aerian israelian

Un lider operaţional al mişcării fundamentaliste Hezbollah a fost ucis, joi, într-un raid aerian israelian efectuat în sudul Siriei, afirmă surse militare citate de presa siriană şi de cotidianul israelian Haaretz, scrie mediafax.

O dronă militară israeliană a atacat joi un vehicul, în satul Hader, în apropiere de Quneitra, în zona Înălţimilor Golan aflată sub control sirian.

Citeste si: Arabia Saudită interzice pelerinii la Mecca si Medina

Televiziunea de stat siriană a transmis că „un civil” a fost ucis în atac, dar, conform unor surse militare, persoana ucisă este Imad Tawil, un lider al grupului islamist şiit Hezbollah, susţinut de Iran.

Israelul nu a făcut niciun comentariu pe tema atacului. Armata israeliană efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând obiective militare iraniene ori transporturi de armament destinate mişcării islamiste şiite Hezbollah.

Citeste si: Extremiştii israelieni au vandalizat un sat din Cisiordania

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a trimis trupe în Siria pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Regimul de la Damasc este susţinut militar şi polituic şi de Iran şi Rusia.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply