Stiri externe

Liderii lumii s-au ferit să pronunțe cuvântul „creștini” despre victimele din Sri Lanka.

Politicienii au spus că țintele au fost „Hoteluri și biserici” sau „închinători de Paști”. Dăncilă și Mike Pence au vorbit de atacuri împotriva creștinilor

Atacurile criminale din Sri Lanka au dat ocazia liderilor politici să-și manifeste îngrijorarea și condoleanțele față de victime.

Cu toate acestea, liderii planetei s-au ferit ca „dracu de tămâie” să pronunțe cuvintele „creștin” sau „creștinism” în mesajele lor.  Președintele SUA, Donald Trump, a trimis condoleanțele poporului american „după atacurile teroriste oribile asupra bisericilor și hotelurilor, care au ucis 138 de oameni și au rănit grav alte 600”. Deși s-a ferit să menționeze că victimele erau creștini, Președintele Trump a distribuit o postare a lui Mark Meadows, important politician Republican, care a scris că este „vorba de creștini care au fost luați la țintă doar pentru că-și practicau credința de Paști”.

Vicepreședintele Pence, însă, a scris negru pe alb că este vorba de un atac îndreptat împotriva creștinilor: „Este un atac împotriva creștinismului și a libertății religioase”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a spus nimic despre identitatea victimelor, dar a menționat că acest atentat s-a petrecut „chiar în timpul Paștelui”.

Fostul președinte american, Barack Obama, a menționat că victimele au fost „turiști și închinători ai Paștelui”. De menționat că la vremea atacului din Noua Zeelandă, Obama nu s-a ferit să spună că suferă alături de „comunitatea musulmană”.

Fosta candidată la președinția SUA, Hillary Clinton, a adoptat aproape același mesaj ca Obama, despre „închinătorii de Paști” adăugând că weekendul trecut a fost „sfânt pentru multe credințe”. Idem, cu ocazia atacului din Noua Zeelandă, Hillary menționase clar că i „se rupe sufletul” pentru comunitatea musulmană universală. O analiză mai aprofundată asupra dublului-standard folosit de democrații americani în privința atacurilor din Noua Zeelandă, respectiv Sri Lanka, aici.

Citește și:  Obama urează „casă de piatră” cuplurilor de homosexuali

Jean Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a scris că își oferă condoleanțele pentru „familiile victimelor care s-au adunat să se închine pașnic și care au venit să viziteze această țară frumoasă”.

Prim Vice-Președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a spus nici unde erau, nici ce făceau victimele și nici cu ce ocazie erau acolo. „O zi care simbolizează pacea, reconcilierea și renașterea este marcată de atrocitățile terorii din Sri Lanka. Gândurile mele sunt cu victimele și cei dragi. Ura nu va învinge”, a notat el.

Citeste mai mult pe: www.activenews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Close