Quantcast
Liderii religioși dezbat legalizarea căsătoriilor homosexuale în Anglia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Liderii religioși dezbat legalizarea căsătoriilor homosexuale în Anglia

Dezbaterea publică despre căsătoriile între parteneri de acelaşi sex lansată luna aceasta în Marea Britanie a stârnit deja reacţii din partea liderilor religioşi.

protest_impotriva_casatoriilor_homosexuale_400Uniunea civilă între persoane de acelaşi sex este legală în Marea Britanie încă din decembrie 2005, acordând drepturi asemănătoare cuplurilor heterosexuale. Totuşi, din punct de vedere legal uniunea aceasta nu poate fi numită căsătorie. Acesta este tocmai aspectul supus dezbaterii publice, întrucât premierul David Cameron a anunţat în februarie dorinţa de a implementa acest proict legislativ până în 2015.

Dezbaterea a stârnit reacţii publice din partea cardinalului Keith O’Brien, liderul bisericii catolice din Anglia şi Scoţia, care a numit propunerea guvernului „o nebunie grotescă”. „Ţinând cont de faptul că uniunile civile sunt legale, este evident că această propunere legislativă nu are nicio legătură cu egalitatea în drepturi, ci încearcă să redefinească căsătoria prin prisma majorităţii”, a declarat cardinalul O’Brien duminică pentru Sunday Telegraph .

O reacţie nuanţată a venit din partea Arhiepiscopului de Canterbury. Deşi Rowan Williams s-a pronunţat împotriva căsătoriilor homosexuale în numeroase rânduri, el a subliniat faptul că legile care îi discriminează pe homosexuali sunt echivalente cu discriminarea rasială. „Incriminarea unei minorităţi duce la eşecul de a găsi un limbaj comun asupra oricărei discuţii civice”, a spus Williams în cadrul Consiliului Internaţional al Bisericilor, de la Geneva. Cu toate acestea, el a afirmat cu claritate că preocuparea pentru siguranţa homosexualilor nu include acceptarea morală a comportamentului lor, nici schimbarea opiniei sale cu privire la căsătoriile homosexuale relateaza revista semneletimpului.

Despre

Leave a Reply