Liderul coloniştilor israelieni se roagă pentru victoria lui Trump în alegerile din SUA

Asculta informatia

Cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, liderul coloniştilor israelieni a organizat luni o slujbă religioasă în sprijinul preşedintelui american Donald Trump, relatează  agerpres via europanews.ro

Slujba religioasă a avut loc în Peştera Patriarhilor sau Mormântul Patriarhilor din Hebron, în Cisiordania ocupată, un loc sacru atât pentru evrei, cât şi pentru musulmani.

„Îi datorăm recunoştinţă preşedintelui Trump pentru sprijinul său pentru statul Israel, pământul Israelului şi colonişti în ultimii patru ani”, a declarat Yochai Damri, care a organizat serviciul religios, citat de Times of Israel.

Tot luni, ziarul religios sionist Makor Rishon a publicat o scrisoare semnată de şase rabini care îi îndeamnă pe votanţii „cărora le pasă de statul Israel” să-l sprijine pe Trump.

Referindu-se la retragerea SUA, de către Trump, în 2018, din acordul nuclear cu Iranul încheiat în 2015, rabinii avertizează că reprezentantul democraţilor, Joe Biden, „a declarat că va reinstitui acest acord periculos cu Iranul”.

Biden a semnalat că ar fi gata, în anumite condiţii, să readucă ţara în acordul nuclear cu Iranul. Trump a spus la rândul său că va încheia un nou acord cu Iranul dacă va fi reales. Israelul şi Iranul sunt rivali regionali de neclintit.

Scrisoarea celor şase rabini elogiază şi recenta normalizare a relaţiilor între Israel şi trei ţări arabe, intermediată de SUA.

În timpul mandatului său, Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului şi a mutat aici ambasada SUA.

De asemenea, el a recunoscut oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care au fost anexate de Israel în 1981 dar nu au fost recunoscute internaţional.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „Israelul nu a avut niciodată un prieten mai bun” decât Trump.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *