Lingusirea unor lideri religiosi din America nu cunoaste margini!

Asculta informatia

In preajma sfintelor sarbatori, unii lideri religiosi, in loc sa se gandeasca la cele sfinte, pe care le predica in timpul slujbelor, sa imparta painea cu cel flamand, se framanta in gasirea unor metode cat mai ingenioase de-asi adula sefii.

Pastorul Florin Cimpeanu de la biserica Philadelphia din Chicago a trimis zilele trecute un mesaj, prin text, grupului de pastori romani din SUA, afiliati cu organizatia Church of God din Cleveland, Tennessee.

Va redam aici conversatia pastorului Cimpeanu cu unii din tovarsaii sai, care s-au lasat “sensibilizati” instantaneu de propunerea sa.

In mesajele de mai jos este vorba de niste cadouri (in numerar) facute lui Tony Lane (Administrative Bishop, Church of God Romanian Territory) si asistentei acestuia, Dianna Akers.

Potrivit unor surse neoficiale, domnul Lane, care detine mai multe functii religioase printre care si cea de “Discipleship and Children’s Ministries Coordinator” si director la Casa Hogar din Poza Rica, Vera Cruz, Mexico, are un salariu de peste $170.000 / an iar asistenta acestuia (executive assistant), dna Dianna Akers, are un venit de aproximativ $40.000 pe an. Iata conversatia:

Rev. Florin Cimpeanu: In fiecare an am facut un cadou de Craciun lui Tony si Dianei. Anul trecut am dat $1000 lui Tony si $250 Dianei.

Fiecare board member (Biserica) sa contribuie cu $200. Tony o sa fie maine la Chicago si daca sunteti de acord pot sa-i dau un card si un check din partea boardului. Va rog sa-mi confirmati pana maine. Thanks, florin

Rev. Lazar Gog: Da, Florin.  Este bine. Si Biserica Emanuel va participa cu $200. Be blessed!

Rev. Moise Gaode: Yes. Trimitem banii la bis. ta, fr. Florin.

Rev. Gabi Fazecas: E bine fr Florin, o sa trimit si eu $200 la tine.

Rev. Florin Cimpeanu: Multumesc. Florin.

Iata ce repede se grabesc acesti pastori penticostali sa-si cadoriseasca sefii.

De mentionat, insa, ca domniile lor si-au inrolat bisericile in organizatia religioasa “Church of God”, avida de acaparare de proprietati, fara ca membrii bisericilor sa cunoasca exact ce presupune aceasta afiliere. Trecerea proprietatii (a cladirii si-a tuturor bunurilor) bisericii pe numele organizatiei, angajamentul de-a plati organizatiei lunar 10%

din banii care intra in caseria bisericii si imposibilitatea de-a iesi din organizatie sunt doar trei din elementele de baza care ar trebui sa de-a de gandit fiecarui membru din biserica. Statutul organizatiei Church of God stipuleaza faptul ca, odata ce te-ai afiliat cu organizatia, daca doresti sa te retragi, atat cladirea bisericii cat si toate obiectele care apartin de biserica, raman in proprietatea Church of God. De asemenea, de mentionat ca pomenile catre Church of God sunt mari si dese. Spre exemplu, in fiecare an, in ultima dumiica din luna octombrie, se face o strangere de bani pentru “pastoriiin varsta”, donatie de dragoste (love offering) care trebuie expediata, potrivit statutului, la “Church of God Secretary General”.

Situatia deplorabila in care s-a ajuns se datoreaza si indolentei membrilor din biserici, care nu catadiscesc sa citeasca statutul atat de controversat al organizatiei ” Church of God” inainte de-a vota pentru afilierea la aceasta organizatie.

Statutul de organizare se numeste “Church of God Minutes” si poate fi gasit pe net la “Google Books” sau poate fi comandat, in forma tiparita, de la magazinul online al organizatiei.

Despre

7 Comentarii

 1. Draga Florinele,

  Tin sa-ti transmit ca te apreciez pentru ca esti baiat descurcaret, te-ai invartit bine si acum ai un salariu frumos de $7,000/ luna, la care se adauga full health insurance platit de biserica Philadelphia. Nu contest munca ta asidua pe care o depui, 8 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, uneori nu dormi nici noptile, pt ca te ocupi de membrii din biserica, te rogi cu ei, ii consiliezi, esti la dispozitia oamenilor. Daca e cazul, pe unii chiar ii iei si ii duci la aeroport, asa cum facea regretatul pastor Galis, predecesorul tau. Desigur, daca am exagerat putin in elogiile de mai sus, doar tu iti dai seama. Oricum, stiu ca te descurci.
  Atunci nu inteleg eu cum n-ai fost tu in stare sa-i cumperi superbei tale sotioare un capotel de marca si un sutien asa cum si-a dorit? Altfel, nu ar fi trecut prin tot ceea ce-a trecut in incidentul relatat aici:

  http://rousa.blogspot.com/2013/06/curs-de-corectie-ca-pedeapsa-pentru.html

  Desigur, dosarul frumoasei Mihaela (Michelle) se afla la politie si este la indemana oricui vrea sa-l solicite. Camerele de luat vederi din magazinele Nordstrom nu mint. Deci n-are rost sa negam fapta comisa. Stand insa, stramb si judecand drept, ma intreb: De ce esti tu atat de generos cu distinsul Tony Lane, care are totusi un salariu frumos, care depaseste venitul majoritatii membrilor din biserica Philadelphia? Ce-a facut episcopu acesta pentru biserica? A doua intrebare: de ce esti tu atat de generos cu secretara Church of God, Dianna, ca sa-i oferi in fiecare an un de Craciun un cec de $250? Sunt convins ca suma de $1250 ar fi ajuns sa-i cumperi Mihaelei ceea ce isi doreste, satisfacandu-i astfel mofturile de femeie. Desigur, poate vei spune ca suma de $1250 nu o dai de la tine din buzunar ci o dai din banii bisericii, implinind astfel versetul care spune “Faceti-va prieteni cu ajutorul bogatiilor nedrepte”. De ce trebuie tu, ca “om a lui Dumnezeu” sa te lingusesti in halul acesta pe langa acei muritori, care nu fac absolut nimic pt biserica? Daca ati ajuns ca sa platiti atatia bani ca acesti indivizi sa aduca “harul” in biserica, sunteti cei mai nenorociti oameni. Stim cu totii ca de fiecare data cand vin mai marii de la Church of God la biserica, cheltuilelie de deplasare sunt acoperite de catre biserica Philadelphia (calatorie cu avionul la clasa intai, cazare la hotel de 5 stele si bani pt diurna). E cam scump sa-i aduci pe acesti “oameni ai lui Dumnezeu” sa-ti predice si sa faca atmosfera in biserica, nu?
  Nu-ti spun mai mult, doar parafrazand textul din Ieremia 17:5 “Cine se increde in oameni va cadea pe mana oamenilor. Cine se increde in organizatia religioasa Church of God va fi demis de catre organizatia Church of God”. Te rog sa transmiti acest mesaj si celorlalti colegi ai tai care si-au pus toata increderea in aceasta organizatie. Nu, nu veti avea pensie de la acesti oameni pe langa care v-ati lungusit.

 2. Personal nu cred ca li se (mai) potriveste numele (Church of God):

  https://dorinpele.wordpress.com/?s=church+of+god

  Nu vreau sa zic ca este o blasfemie dar ma intreb in acelasi timp: oare nu de multe ori se ia numele lui Dumnezeu in desert folosindu-l in scop de business? Nu acuz, doar intreb.

 3. Florin Cimpean este un om instarit, detine mai multe proprietati la Chicago:

  http://filipsinvestigation.blogspot.ro/2013/09/jinduirea-familiei-pastorului-florin.html

  Cine e gazda nu e sluga. Probabil ca Florinel o fi om gospodar, care munceste mult si stie sa investeasca banul, nu-l tine la ciorap precum Hagi Tudose din romanul lui Barbu Stefanescu-Delavrancea.

 4. Domnilor Jacob si Dany M-am rugat lui Dumnezeu ca nu cumva sa ma asez pe acelasi scaun cu dumneavoastra (aratat in Psalmul 1) si sa ma adresez cu draga Iacobele. Nu am copilarit impreuna cu domnul Jacob si nu mi-as permite sa-l iau peste picior, cum de altfel banuiesc ca nici domnul Jacob nu a copilarit impreuna cu Pastorul Florin. E forte usor sa fi sarcastic in spatele unui ppseudonism, si sa tai in carne vie. In privinta titlului articolului, care nu are ce cauta intr-un site crestin, dumneavoastra domnule Dany interpretati gestul pastorului Florin ca un om total lipsit de cunoasterea situatiei in ce priveste relatia pastorilor bisericilor Romane din COG cu administratorul lor, pentru mine fratele Tony Lane (pentru dumneavoastra domnul Tony Lane). Pastorul Florin nu are nici un motiv sa se linguseasca pe langa conducerea COG. Ei nici nu il sustin nici nu-l platesc, nici nu-l avanseaza in pozitie. Orice promovare este facuta de catre pastorii bisericilor Romane. Daca insa pastorul Florin a vrut sa faca un gest frumos \”fata de mai marii nostrii\” cum Biblia ne invata, bravo lui. Unde este aici lingusirea? Ce pile ar putea sa-i bage fratele Tony Lane? In ce priveste informarea, va sfatuiesc sa nu mai apelati la \”surse neoficiale\” ci sa apelati la cele oficiale. In ce priveste situatia financiara a fratelui Tony Lane trimiteti pe cineva , sau personal faceti-i o vizita. va va da un tur al orasului Cleveland cu pick-up truck Chevy 1997, sau daca sunteti mai multi cu SUV-ul sotiei sale Lexux din 2002. (Din sursa oficiala, ce am vazut cu ochii nostrii).Sau cand a-ti calatorit impreuna ca sa vedeti ca zboara business class? Sau la ce hotel de cinci stele la-ti vazut? In ce priveste colecta pentru lucratorii pensionati, sunteti foarte insensibil! Eu stiu cat se bucura un batran cand vede ca inca sunt apreciati si cineva si-a amintit de ei. Nu vreau sa vorbesc despre afirmatia pe care a-ti facut-o ca Tony Lane nu face nuimic pentru biserica. Lasati va rog asta la interpretarea noastra.Apropo domnule Jacob, prea mult o apreciati pe sora Michelle Campean, nu credeti ca sunteti cam afemeiat?

 5. Stimate Simon,

  Domnul Tony Lane a venit recent la biserica noastra cu scopul de a o racola pt afiliere cu organizatia Church of God, Cleveland, Tennessee, a carui statut il gasiti aici:

  https://books.google.com/books?id=Zk4FrxyR-R4C&printsec=frontcover&dq=Church+of+God+Minutes+2012&hl=en&sa=X&ei=BluiVJrDONXToATGiYIY&ved=0CCgQ6AEwAA#v=onepage&q=Church%20of%20God%20Minutes%202012&f=false

  Statutul acesta, “Church of God Minutes”, se publica tot odata la 2 ani. Am studiat bine acest statut si cunosc bine atat limba engleza cat si terminologia juridica. Ce pot sa va spun este ca domnul Tony Lane a negat ca in momentul afilierii cu Church of God cladirea bisericii nu trece pe numele lor. Minciuna sfruntata cu care probabil si dvs defilati este ca “the board of trustees” sunt proprietarii bisericii. Nu este advarat. Daca imi dati o adresa de email va pot trimite the warranty deeds ale bisericilor affiliate cu Church of God sa va prezentati cu ele la un avocet sa va spuna clar cine este proprietarul acestor biserici. Proprietarul este in mod indubitabil Church of God. The board of trust members are just the administrators. Ei bine, aceste informatii clare, “material facts”, domnul Tony Lane le-a ascuns de membrii bisericii noastre. Cu ce tupeu mai veniti dvs sa ne spuneti sa-l abordam pe acest om cu apelativul “frate”? Apoi, cand dvs spuneti ca Florin Cimpeanu nu are niciun interes sa se linguseasca pe langa Tony Lane, dvs ori sunteti dezinformat ori nu sunteti onest. In Church of God Minutes scrie clar, cu subiect si predicat, ca pastorii afiliati cu Church of God pot fi demisi doar de catre Church of God. Si cum fiecare pastor mai are acuzatii din partea membrilor bisericii in urma carora vin mai marii de la Church of God sa “ia masuri”, cum puteti dvs sa spuneti ca Florin Cimpeanu nu are niciun interes sa se linguseasca pe langa ei? In plus, vreau sa va spun ca am fost de fata cand domnul Dennis McQuire a pus pe ecran salarul episcopului de la Romanian Territory dorind sa arate ca organizatia nu aduna suficienti bani de la bisericile romanesti ca sa plateasca un roman pentru aceasta pozitie. Asa ca, va rog frumos nu incercati sa ne mintiti aici pt ca Dumnezeu uraste mai mult minciuna decat adevarul spus sub pseudonim.
  Apoi, referinta lui Jacob la Michelle Cimpeanu a fost una peiorativa, dorind sa arate cu totul altceva decat concluzioneaza Simon (cei care stim sa citim printre randuri am inteles ideea, desi n-am vazut nicaieri cuvantul “tzatza”, ca sa nu zic ‘fufa”. Oricum, daca tot sunteti atat de amabil va rog sa ne spuneti si noua care sunt beneficiile bisericii in urma afiierii cu Church of God. Fiti bun si spuneti-ne care sunt aceste beneficii pt ca eu am stat de vorba cu domnul Lane si domnia sa n-a fost in stare sa ma convinga ca exista si beneficii pt biserica, pe care nu le putem avea daca nu le donam biserica si daca nu le platim 10% lunar din banii care intra in caseria bisericii. De asemenea, daca studiati statutul Church of God, care este constitutia bisericii dvs (in cazul in care faceti parte din biseerica Philadelphia, Chicago), veti putea observa ca odata ce te afiliezi cu Church of God nu poti sa te retragi din aceasta organizatie decat cu mainile goale: cladirea bisericii si bunurile material (statie de amplificare, pian, scaune, boxe etc) raman in proprietatea Church of God. In cazul in care nu sunteti documentat, va rog sa cititi statutul lor de la sursa indicata (sau pot sa va trimit un hard copy prin posta) inainte sa ne raspundeti aici. Va spun aceasta pt ca, desi o faceti in numele “pacii” minciuna are picioare scurte pe cand adevarul sta in picioare in orice circumstanta. Va recomand de asemenea cordial sa cititi articolele despre Church of God postate aici:

  https://dorinpele.wordpress.com/?s=Church+of+God

  Daca doriti sa ne contraziceti va rog sa o faceti punctual si voi contra-argumenta cu pasaje din statutul Church of God cat si cu documente privind situatia juridica a cladirilor luate cu japca de catre aceasta organizatie (spun “luate cu japca pt ca desi unii pastori locali au stiut ce presupune acesta afiliere, in cele mai multe cazuri, membrii bisericilor nu au fost in cunostinta de cauza si au donat de buna voie cladirea acestei organizatii). Statutul lor spune ca daca intri in conflict cu forurile lor, de asemenea poti sa fii exclus din organizatie si toate bunurile (real and personal properties) raman in patrimoniul Church of God. Ei bine, daca incepand de luna viitoare, organizatia Church of God o ia razna si iti impune sa nu mai predici impotriva sodomitilor, dvs, ca biserica romana afilata cu Church of God aveti doua optiuni: 1) sa va conformati la directivele lor si 2) sa iesiti din organizatie dar cu mana goala (tot ce aveti in proprietatea bisericii ramane in proprietatea Church of God). Nu sunt singurul care am studiat bine aceste aspecte. Imi pare rau ca dvs incercati sa dezinformati membrii bisericilor romanesti din SUA. Daca nu as fi cunoscut bine aceste aspecte, poate as fi crezut ce spuneti si probabil ca minciunile proliferate de dvs prind in randul celor care n-au citit statutul Church of God, Cleveland, Tennesse. Va doresc multa lumina, intelepciune si frica de Domnul. “Cine rosteste numele Domnului trebuie sa se departeze de nelegiuire”.

 6. Biserica “Golgota” din Chicago s-a afiliat cu organizatia religioasa Church of God, Cleveland, Tennessee, cand nu mai avea nicio datorie la banca si la niciun alt creditor (era deja “free and clear”). Ei bine, titlul de proprietate al bisericii a fost transferat in proprietatea Church of God iar biserica Golgota s-a angajat, potrivit Church of God Minutes, sa plateasca organizatiei Church of God 10% din banii care intra lunar in caserie. Ei bine, sa nu ne spuneti ca membrii acestei biserici au stiut exact ce presupune acestea afiliere?
  In alta ordine de idei, din cate am inteles, valoarea actuala a cladirii bisericii “Phialdelphia” din Chicago ajunge undeva la $6 milioane.
  Vreau sa mai aduc in discutie un alt aspect. Pastorii afiliati cu Church of God trebuie sa lucreze minimum 20 de ani, full time, intro biserica afiliata cu Church of God, ca sa primeasca pensie de la Church of God. Va rog sa ma corectati daca gresesc sau sa-mi spuneti dvs care e numarul de ani correct (in cazul in care nu e 20) dar va rog sa argumentati cu un document official. Ei bine, daca Florin Cimpeanu ar fi demis la un punct oarecare de catre Church of God (asa cum au fost demisi altii) el isi pierde dreptul la pensie de la Church of God iar la batranete va beneficia doar de un venit “Social Security”, asa cum au multi batrani romani stabiliti in SUA. Va intreb: cui v-ati adresat dvs cand ati spus aici ca Florin C. nu are niciun interes sa se linguseasca pe langa Tony Lane?
  Problema nu e ca se linguseste ci ca o face tot pe banii bisericii si probabil fara stirea membrilor. Daca sustineti ca Tony Lane a facut ceva pt biserica dvs, va rog sa ne spuneti ce anume. Nu vad de ce ar fi secret, daca tot ati intervenit aici. Ar fi mult mai frumos sa argumentati cu exemple clare decat sa cadeti drept mincinos. Nu cred ca sunteti chemati sa aparam lipsa de transparenta prin minciuni sau insiunari mincinoase. Astept un raspuns. Va multumesc.

 7. Biserica Philadelphia din Chicago a fost bagata, din nestiinta, in organizatia Church of God, de catre regretatul G.W. Galis. Intrebare ptr Simon: Daca parintii nostri ne-ar fi afiliat cu o organizatie catolica i-am fi considerat pe sefii organizatiei “mai marii nostri?”. Din moment ce in momentul de fata observam cu ochiul liber ca organizatia e pusa pe capatuiala, de ce i-am mai cadorisi cu cecuri pe mai marii lor? Ce face Lane pt Philadelphia in afara de faptul ca se asigura ca biserica si-a platit birul la ei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *