Quantcast
Literatură creştină şi Biblii arse în Kazakhstan – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Literatură creştină şi Biblii arse în Kazakhstan

Asculta informatia

Un tribunal din Kazakhstan a hotărât să fie distruse 121 de cărţi din literatura creştină, inclusiv Biblii, fapt denunţat de creştini ca fiind ilegal.

9._literatura_crestina_si_biblii_arse_in_kazakhstan_650_02Vyacheslav Cherkasov, un evanghelist care predica pe străzi a fost arestat de poliţie la data de 20 octombrie 2012 pentru că distribuia literatură creştină trecătorilor. I-au fost confiscate toate Bibliile şi toate cărţile pe care le avea asupra sa. La data de 5 martie, a fost citat şi s-a înfăţişat în faţa tribunalului, argumentându-şi faptele cu dreptul oferit de Constituţie de a distribui literatură creştină. Cu toate acestea, a fost declarat vinovat datorită unor norme legate de importarea şi distribuirea literaturii, intrate în vigoare în 2011 odată cu Legea Religiei, relatează noticiacristiana.com.

Cu câteva zile în urmă, tribunalul a hotărât ca toată literatura şi Bibliile pe care le deţinea să fie distruse, un fapt fără precedent în Kazakhstan şi de asemenea, evanghelistului i s-a impus o amendă de aproximativ 574 de dolari, ceea ce reprezintă salariul pe o lună în acea țară.

De când a intrat în vigoare Legea Religiei, cenzura religioasă este din ce în ce mai drastică. Conform acestei legi, literatura religioasă se poate distribui doar în locaşurile de cult înregistrate, în instituţii creştine sau alte locuri autorizate, dar numai după o analiză în prealabil a acestor materiale. Toate aceste măsuri de cenzură au avut ca rezultat nenumărare confiscări, îngreunând în felul acesta viaţa creştinilor din Kazakhstan.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply