Quantcast
Lupta de astăzi pentru Libertatea Religioasă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lupta de astăzi pentru Libertatea Religioasă

Asculta informatia

De ce ar trebui ca tu și cu mine, indiferent de convingerile noastre religioase sau politice, să susținem libertatea religioasă pentru toată lumea, oriunde? Pentru că ființele umane trebuie să aibă libertatea de a fi religioase.

Suntem, prin natura noastră, ființe religioase. Căutarea lui Dumnezeu este naturală pentru fiecare dintre noi. Libertatea religioasă nu este un privilegiu acordat de guverne. Este un drept natural, inalienabil, dat de Dumnezeu fiecărei ființe umane. Este datoria și dreptul conștiinței de a discerne adevărul despre religie și de a exercita religia în privat și în public.

Prin natura sa, libertatea religioasă exclude constrângerea. Nicio persoană nu poate fi constrânsă sau manipulată de vreun agent uman, în special de un guvern, să îl caute pe Dumnezeu sau să i se închine. Dumnezeu însuși nu constrânge și nici nu manipulează. El iubește și face o chemare. Ar trebui să-L imităm. Această viziune a libertății religioase și a demnității umane mă motivează să lupt pentru libertatea religioasă pentru toată lumea.

De fapt, această idee nobilă – libertatea religioasă ca demnitate umană – este atât de convingătoare încât a fost afirmată de multe ori în lumea modernă, în pacte internaționale, în constituții naționale și în discursuri ale politicienilor. Cu toate acestea, milioane de ființe umane continuă să fie supuse persecuțiilor religioase și discriminării violente, uneori mortale. Aceștia plătesc un cost profund pentru conștiința lor religioasă. Trebuie să luptăm pentru ei.

Trebuie să luptăm, de exemplu, pentru musulmanii din China. Mihrigul Tursan a fost închisă recent într-un „lagăr de reeducare” din China, unde a fost torturată, privată de somn și supusă în mod repetat la șocuri electrice. I-au fost luați tripleții în vârstă de șase săptămâni. Unul dintre ei a murit.

De ce au făcut autoritățile chineze acest lucru unei mame nevinovate și copiilor ei? Pentru că Mihrigul este o musulmană uigură. Regimul totalitarist și ateu al Chinei atacă versiunea ei de islam și orice altă religie care presupune o autoritate mai mare decât partidul sau statul. Regimul comunist chinez recurge la violență pentru a transforma budismul tibetan într-o armă a statului. Distruge bisericile ai căror credincioși se opun statului. Atacă mărturia publică creștină prin procesul de „sinicizare”. Noi doi trebuie să luptăm pentru Mihrigul, pentru comunitatea ei musulmană și pentru toate minoritățile religioase din China totalitară.

De asemenea, trebuie să luptăm pentru creștinii din Nigeria. În Duminica Rusaliilor, zeci de catolici nigerieni au fost măcelăriți în timp ce se închinau la slujbă. Mai mulți preoți au fost uciși de la Rusalii. Luna trecută, în timp ce tatăl ei privea neajutorat, Deborah Emmanuel Yakubu a fost lapidată, torturată și ucisă. Corpul ei a fost apoi făcut scrum de sute de musulmani – de colegii ei de facultate. De ce au făcut acest lucru? Pentru că au fost învățați să urască oameni ca Deborah, oameni care îmbrățișează o credință pe care ei o resping.

Din nefericire, asistăm, de asemenea, la un regres al libertății religioase în democrațiile occidentale. Mulți resping anumite forme de religie sau religia însăși. Antisemitismul continuă să își ridice capul josnic și violent în Occident. În Finlanda democratică, Päivi Räsänen, membră a Parlamentului, a fost urmărită penal pentru că și-a exprimat deschis convingerile creștine despre căsătorie și sexualitate.

În multe democrații occidentale, inclusiv în Statele Unite, adevărurile morale străvechi despre sacralitatea vieții umane, despre căsătorie și sexualitate și despre distincțiile naturale dintre bărbați și femei sunt etichetate de către cei care dețin puterea ca fiind iraționale, intolerante și neadevărate. Noua ortodoxie morală susține că eul, nu Dumnezeu, este suprem și că trupul este doar un instrument al eului. Dacă acest lucru este adevărat, atunci libertatea sexuală completă este rațională, la fel ca și schimbarea sexului corporal pentru a se conforma cu ceea ce își dorește sinele. Dar ce se întâmplă dacă nu este adevărat? Dacă face rău copiilor și provoacă suferință și nefericire?

Într-o democrație, fiecare are dreptul să creadă ce dorește. Dar nimeni nu are dreptul de a-i reduce la tăcere pe cei care nu sunt de acord. Din nefericire, acesta este scopul declarat al celor care, în America, îi calomniază pe credincioșii religioși tradiționali ca fiind persoane care urăsc, bigoți, rasiști și chiar fasciști.

Facebook și Twitter îi „anulează” în mod obișnuit pe credincioșii care postează opiniile lor morale tradiționale. Consiliile școlilor publice au expropriat autoritatea de a îndoctrina copiii în noua ortodoxie morală, indiferent dacă părinții sunt de acord sau nu. Actuala administrație a declarat că va aplica „întreaga forță a guvernului federal” asupra celor care nu acceptă ortodoxia morală impusă de guvern.

Atacurile violente asupra bisericilor catolice și a locurilor sacre s-au înmulțit în ultimii doi ani. Duminica trecută, biserica parohiei mele a avut un paznic înarmat la intrare. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în America.

Fondatorii americani s-au temut că o moralitate impusă de stat ar fi calea spre tiranie. Aceștia au garantat dreptul la liberul exercițiu religios pentru toată lumea, pentru a încuraja cetățenii religioși să dezbată moralitatea publică. Au fost înțelepți să facă acest lucru. Cei cu viziuni morale tradiționale au contribuit mult la binele nostru comun.

Părinții care au viziuni morale tradiționale au datoria și dreptul de a-și crește copiii în credință. Cei care se opun moralității impuse de stat au datoria și dreptul de a lupta pentru înțelegerea pe care o au despre Dumnezeu și om, despre natura umană și libertate și despre ceea ce face fericirea adevărată. Încercarea de îi constrânge, de a-i anula, de a-i reduce la tăcere reprezintă un impuls demn de China totalitară, nu de America.

Din păcate, această problemă a intrat și în politica externă americană. Departamentul de Stat cere ca națiunile cu convingeri morale tradiționale să accepte viziunea occidentală contemporană asupra moralității sexuale sau riscă să piardă ajutorul care salvează vieți și investițiile care schimbă vieți.

Aceasta este opusul promovării libertății religioase pentru toți. Este un atac la adresa demnității umane. Nu respectă și nu ține cont de conștiința religioasă care se află în centrul libertății religioase. Este nedemnă de națiunea noastră și de orice națiune care pretinde că apără dreptatea, egalitatea și libertatea umană.

O societate care oferă tuturor cetățenilor săi libertate religioasă deplină generează lucruri bune pentru toată lumea. Așadar, haideți să fim uniți în lupta pentru libertatea religioasă, în special cei care avem șansa de a trăi în națiuni democratice.

Text preluat dintr-un discurs al lui Thomas F. Farr, președintele Institutului pentru Libertate Religioasă.

Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply