Quantcast
Lupta lui Trump pentru SALVAREA Creștinismului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lupta lui Trump pentru SALVAREA Creștinismului

Orientul Mijlociu a fost vatra în care s-a născut acum 2000 de ani creștinismul. Astăzi, creștinii abia supraviețuiesc în această regiune istorică.

Toufic Baaklini este un american de origine libaneză și președintele Consiliului Director al organizației „În Apărarea Creștinilor”. De mulți ani, el este angajat în prezervarea comunităților creștine istorice din Orientul Mijlociu.

Baaklini a vorbit pentru publicația americană The Hill despre situația dezastruoasă a creștinilor în vatra creștinismului, care a fost odată Orientul Mijlociu. Ei trăiesc într-o eră a persecuțiilor, a violenței și a tulburărilor.

Baaklini îl citează pe Arhiepiscopul de Canterbury care scria recent despre soarta creștinilor din Orientul Mijlociu: „Mulți au plecat. Sute de mii de persoane au fost forțate să-și părăsească căminele.” Ierarhul anglican avertiza că „în regiune, comunitățile creștine care au reprezentat temelia Bisericii Universale sunt acum amenințate cu dispariția iminentă.”

Această afirmație nu este nici o exagerare.

În Liban, după ce aici au ajuns două milioane de sirieni, alungați de războiul civil, țara care înainte număra doar patru milioane de locuitori se confruntă cu probleme de infrastructură, economice, ale sistemului de educație, dat fiind că copiii născuți de refugiați sunt mai numeroși decât cei libanezi, scrie Baaklini.

În Irak, creștinii încearcă să-și revină după război și să-și reconstruiască comunitățile, dar sunt o palidă imagine a ceea ce erau odată. Populația de creștini din Irak a ajuns de la 1,5 milioane de locuitori în 2003 la mai puțin de 250.000 de locuitori în prezent.

Biserica coptă din Egipt a fost ținta atacurilor teroriste în anii trecuți. În 2017, 128 de creștini copți au fost ucis din cauza credinței lor, ceea ce a determinat un exod al creștinilor din această țară.

Baaklini privește însă cu optimism înspre Washington și administrația Trump, de unde crede că va veni salvarea acestei vetre de creștinism care este Orientul Mijlociu.

În Irak, promisiunea vicepreședintelui Mike Pence că „ajutorul este pe drum” s-a concretizat prin alocarea a 300 de milioane de dolari din partea USAID pentru minoritățile religioase din această țară.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply