Lupta pentru ”eliberarea Palestinei” este o ”datorie islamică”, afirmă Ali Khamenei de ”Ziua Al-Qods” şi pare să anunţe că Iramul este implicat direct în conflictul israeliano-palestinian

Asculta informatia

Lupta pentru ”eliberarea Palestinei” este o ”datorie isalmică”, a subliniat vineri liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, în urma unei escaladări verbale cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP via news.ro

”Scopul acestei lupte este eliberarea tuturor pământurilor palestiniene” şi ”întoarcerea tuturor palestinienilor în ţara lor”, a declarat ayatollahul Khamenei în primul său discurs cu ocazia marcării ”Zilei Ierusalimului” (Al-Qods, în arabă).

Citeste si: Trump: Declar bisericile locuri esențiale care oferă servicii esențiale!

De la Revoluţia islamică din 1979, ”Ziua Al-Qods” are loc în ultima vinere a Ramadanului, luna postului musulman, în semn de solidaritate cu palestinienii.

Adunările au fost anulate anul acesta, în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, în contextul în care Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia covid-19.

”Într-o zi ne-am dat seama că singura problemă a combatantului palestinian (…) era lipsa armelor (…) (şi) am prevăzut” să rezolvăm această problemă, a adăugat Ali Khamenei, părând să anunţe că Teheranul este implicat în mod direct în conflictul israeliano-palestinian.

”Azi (enclava palestiniană Fâşia) Gaza poate rezista agresiunii militare a inamicului sionist şi să câştige”, a declarat el în acest discurs difuzat în direct la televiziunea de stat.

Cauza palestiniană este ”principala problemă a lumii arabe”, a subliniat ayatollahul. Iar ”politica normalizării prezenţei regimului sionist în regiune este una dintre principalele politici ale Statelor Unite”, a apreciat el.

Ali Khamenei a acuzat totdată ţări arabe de faptul că au jucat rolul unor ”marionete americane”, ceea ce a ajutat la normalizarea relaţiilor cu Israelul.

Liga Arabă a denunţat joi ”amestecul iranian în afacerile interne ale ţărilor arabe” şi a apreciat că aceasta ”constituie o ameninţare la adresa stabilităţii regiunii”.

ATACURI CIBERNETICE

Acest discurs intervine în urma unor atacuri pe Twitter între ayatollah şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Liderul suprem iranian a apreciat miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter că Iranul va ”susţine şi acorda asistenţă oricărei naţiuni sau grup care se opune şi luptă împotriva regimului sionist”.

”Eliminarea regimului sionist nu înseamnă eliminarea evreilor (…). Ci «eliminarea Israelului»”, a subliniat el, îndemnând la înlăturarea unor ”tâlhari ca Netanyahu”.

Ayatollahul ”ar trebui să ştie că orice regim care ameninţă Israelul cu exterminarea se va confrunta cu acelaşi pericol”, i-a replicat premierul.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, a cărui ţară este un aliat al Israelului, a catalogat tweeturile ayatollahului drept ”antisemite”.

Iar şeful diplomaţiei Uniunii Europene (UE) Josep Borrell le-a condamnat, la rândul său, şi a subliniat că ”securitatea Israelului este de o importanţă primordială şi că UE îl va susţine”.

După aceste tweeturi ale lui Khamenei, Israelul s-a trezit cu o serie de atacuri informatice ţintind site-uri ale unor întreprinderi locale, ale unor muncipalităţi şi ONG-uri, cu mesajul ”numărătoarea invesrsă a distrugerii Israelului a început în urmă cu mult timp”.

Citeste si: ITALIA: AUTOPSIILE ARATĂ CĂ PROTOCOALELE OMS AU FOST FATALE PENTRU BOLNAVII DE CORONAVIRUS

Cotidianul american The Washington Post (WP) a dezvăluit săptămâna aceasta un atac cibernetic israelian vizând portul iranian Shahid Rajaei, situat la Strâmtoarea Ormuz, un culoar strategic al traficului petrolier internaţional.

Acest atac a fost comis ca represalii faţă de alt atac cibernetic vizând instalaţii hidraulice civile în Israel, potrivit cotidianului american.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *