Quantcast
Lupte de stradă la Berlin: Guvernul Merkel, acuzat de nazism COVID – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lupte de stradă la Berlin: Guvernul Merkel, acuzat de nazism COVID

Poliția germană a folosit miercuri la Berlin tunuri de apă pentru a împrăștia o manifestație de protest față de restricțiile COVID.

Forțele de ordine au recurs la această măsură după ce miile de participanți au refuzat să poarte măști și să respecte distanța între ei, conform reglementărilor de pandemie COVID, scrie Associated Press.

În timp ce tunurile cu apă îi împroșcau pe manifestanții adunați în fața Porții Brandenburg, polițiști din forțele speciale anti-revoltă, costumați pentru intervenție, au intrat în mulțime, săltând unii dintre protestatari.

Manifestanții au răspuns cu torțe și fumigene, în timp ce scena ciocnirii era survolată de elicopterele poliției.

Și în alte părți din Germania au avut loc proteste similare, în timp ce Parlamentul a început dezbaterea pe marginea unui proiect de lege care va da guvenului dreptul de a emite restricții, cum ar fi regulile de distanțare fizică, obligativitatea purtării măștii în public, sau închiderea magazinelor sau altor obiective, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.


Protestatarii afirmă că asemenea restricții sunt neconstituționale, încălcând drepturile și libertățile prevăzute în Legea Fundamentală a țării.

Se preconizează ca abilitatea guvernului pentru a emite astfel de restricții să fie aprobate rapid de cele două Camere ale Parlamentului și apoi să fie semnate prompt de președintele german.

Manifestanții se tem că, printre măsurile adoptate de guvern fără cenzura parlamentară, s-ar putea număra și vaccinarea obligatorie.

Anterior, autoritățile interziseseră o serie de informații în fața clădirii Parlamentului, invocând rațiuni de securitate. Garduri de metal care să împiedice adunările au fost plasate pe o zonă vastă, inclusiv în fața Bundestagului și a birourilor parlamentare din apropiere, a cancelariei federale și a președinției.

În exteriorul barierelor metalice, manifestanții s-au adunat miercuri încă de dimineața, în apropierea Porții Brandenburg, și pe străzi și poduri.

Manifestanții făceau parte din toate categoriile sociale și de vârstă, elevi, studenți, familii, pensionari, având simpatii politice diverse, dar uniți împotriva restricțiilor și a ceea ce ei consideră a fi un abuz constituțional.

„Ne vrem viețile înapoi”, se putea citi pe una dintre lozincile manifestanților. Pe alta scria „Puneți băncile sub supraveghere, nu cetățenii”.


Un protestatar purta un steag cu chipul lui Donald Trump, altul o inscripție QAnon, în vreme ce un al treilea purta o imagine cu virusologul-șef german Christian Dorsten, îmbrăcar în zeghe și cu inscripția „Vinovat”.

Însă ceea ce a înfuriat la culme autoritățile a fost acuzația adusă de protestatari că votul Parlamentului seamănă cu „Legea Abilitării” din 1939, care le-a permis naziștilor să emită decrete fără a mai avea nevoie de aprobare parlamentară.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply