Quantcast
Măcel și vărsare de sânge fără sens: 33 de creștini uciși – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Măcel și vărsare de sânge fără sens: 33 de creștini uciși

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică 33 de creștini au fost uciși într-un sat din statul Kaduna, nord-vestul Nigeriei. Cel puțin 35 de case au fost distruse.

Dacă Morning Star News menţionează responsabilitatea „teroriştilor şi păstorilor Fulani”, Associated Press notează că „niciun grup nu şi-a revendicat responsabilitatea pentru crime”. 

Depune mărturie Mugu Zakka Bako, un rezident al regiunii.

„Rrugați-va pentru noi. Este o duminică neagră, deoarece 33 de creștini au fost uciși de păstori și teroriști la primele ore ale zilei de duminică, 16 aprilie”.

Moartea acestor 33 de creștini este confirmată de Francis Sani, șeful consiliului local al administrației locale Zangon Kataf.

„Atacatorii, în numărul lor, au mutilat și ars în principal femei și copii, au ars case și au percheziționat mai multe case din comunitate”.

„Suntem devastați și șocați de nivelul măcelului și al vărsării de sânge fără sens”, a continuat el.

Înmormântarea victimelor a avut loc luni. Acesta a fost prezidat de Jacob Kwashi, episcopul diecezei anglicane de Zonkwa, care pune sub semnul întrebării voința guvernului de a acționa.

Potrivit reverendului Bauta Motty, un lider creștin din sudul statului Kaduna și fost secretar general al Bisericii Evanghelice Winning All, acesta este al treilea atac asupra creștinilor într-o săptămână.

Un raport recent spune că peste 5.000 de creștini au fost uciși și peste 3.000 au fost răpiți în Nigeria în 2022.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply