Quantcast
Macron spune ca Notre Dame ar trebui sa fie reconstruita in conformitate cu Franta moderna si diversa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Macron spune ca Notre Dame ar trebui sa fie reconstruita in conformitate cu Franta moderna si diversa

Promisiunea initiala a lui Macron de a reface catedrala magnifica la vechea sa glorie has been shoved aside a fost lasata deoparte. Acum, el spune ca va fi reconstruita „in concordanta cu natiunea noastra moderna si diversa” si, in acelasi timp, guvernul francez a anuntat un concurs international pentru reproiectarea turnului cazut la Notre Dame.

Dupa anunt, designerii nu au ratat ocazia sa raspunda cu ideile lor, propunand ca aceasta sa nu fie restaurata cu fidelitate, ci sa fie reconstruita cu elemente „contemporane” cum ar fi un acoperis de sticla, turn de otel si inclusiv un minaret.

The Telegraf a publicat un articol afirmand ca ar fi o „farsa” a restaura Notre Dame, in timp ce Rolling Stone a citat un istoric al arhitecturii de la Harvard spunand ca arderea unei cladiri „atat de supraincarcata de semnificatie … se simte ca un act de eliberare”.

Domnul Norman Foster, probabil arhitectul cel mai faimos al Marii Britanii, a prezentat un design care inconjoara vechea catedrala cu un baldachin de sticla si otel, pe care-l descrie drept „o lucrare de arta asupra luminii” care ar fi „contemporana si foarte spirituala, si capturarea spiritului de incredere al epocii”.

Ian Ritchie, un arhitect modern, cel mai faimos pentru asa-numitul Spire din Dublin – un varf de metal ridicat in capitala irlandeza – reflexioneaza asupra unei propuneri similare, pe care el o descrie ca fiind „un cristal refractant, super-subtire care reflecta cerul” sau un „frumos fascicul contemporan de cristale de sticla si otel inoxidabil” – adica un turn de sticla si otel.

Citeste mai mult pe: karensmithdotblog.wordpress.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply