Quantcast
Mai mult de 20 de mii de creștini au fugit din nordul Nigeriei în urma persecuției – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mai mult de 20 de mii de creștini au fugit din nordul Nigeriei în urma persecuției

Asculta informatia

În ciuda capturării liderului grupării Boko Haram, Abdoulkarim Ibrahim, eforturile poliției nu pot face față atacurile comise de secta islamistă, scrie portalul de analiză politică din Africa de Sud, citat de Christian Telegraph.

Recentele atacuri asupra creștinilor din Chibok, în care islamiștii au vizat biserici, dar și serviciul de poliție și imigrație, au fost motivele pentru exodul în masă al creștinilor din regiune. Mai mult de 20.000 de creștini au fugit din casele lor să caute un refugiu.

Cele mai multe acte de terorism organizate de Boko Haram, comise în regiunile de nord, Borno, Yobe, și mai ales în Maiduguri. Poliția a reușit să captureze sau să ucidă un număr mare de membri ai sectei, dar liderii sunt încă în libertate și atrag forțe suplimentare.


Despre gruparea Boko Haram

Boko Haram este o grupare islamică radicală care a luat ființă în anul 2002 și a intrat în atenția internațională în 2009, când militanții nigerieni au omorât 700 de persoane în câteva atacuri.

Boko Haram înseamnă: boko = educație occidentală nonislamică, iar haram = interzis.

Această grupare se opune nu doar educației occidentale, ci și culturii și științei moderne. Gruparea este în conflict nu doar cu creștinii, ci și cu poliția nigeriană.

Foarte mulți creștini au murit în urma atacurilor acestei grupări. Vezi aici mai multe știri în care creștinii sunt persecutați de această grupare.

Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply