Quantcast
Mai multe închideri de biserici în Indonezia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mai multe închideri de biserici în Indonezia

Este nevoie de rugăciune urgentă dat fiind numărul alarmant de incidente recente împotriva bisericilor din Indonezia. În aceasta lună, o biserică catolică din vestul Sumatrei a fost incendiată de nişte necunoscuţi. Din fericire, focul a fost oprit la timp. În Java de Vest, o biserică penticostală a fost jefuită de autorităţile care au susţinut că existau neregularităţi în ceea ce priveşte permisiunea de închinare. Aceste incidente sunt doar vârful unui iceberg; în perioada decembrie 2013-mai 2014, cel puţin douăzeci şi trei de incidente care aveau legătură cu biserica au fost înregistrate în întreaga ţară (Open Doors USA).

via opendoorsusa.orgvia opendoorsusa.org

Alte două incidente au avut loc în Papua, unde făptaşii au încercat să incendieze complet o biserică, iar un creştin  fost înjunghiat. Este neclar, totuşi, dacă motivele tuturor atacatorilor sunt pur religioase. În unele cazuri, bisericile poartă o parte din vină pentru “invitarea” persecuţiei. Mulţi membri ai bisericilor tradiţionale din Indonezia sunt creştini nominali al căror stil de viaţă prezintă o mărturie negativă în societatea lor. Acest lucru se întâmplă adesea din cauza consumului mare de alcool – ceva care este adesea perceput de musulmani ca fiind ceva rău.

Rugaţi-vă ca liderii acestor biserici afectate de incidente să aibă înţelepciune şi ca membrii bisericilor să aibă perseverenţă. De asemenea, rugaţi-vă pentru o trezire spirituală în bisericile de masă; ca ei să fie mărturii vii în comunitatea lor prin lupta pentru sfinţenie.

Sursa: www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply