Quantcast
Mai puțin de jumătate din populația Franței crede în existența lui Dumnezeu. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mai puțin de jumătate din populația Franței crede în existența lui Dumnezeu.

Un nou sondaj realizat în aprilie 2023 sugerează că mai puțin de jumătate din populația Franței crede în existența lui Dumnezeu. Sondajul a fost efectuat de Ifop-Fiducial și nu a făcut distincție între creștini și adepții altor religii potrivit siteului, AO News.

La întrebarea „Crezi în Dumnezeu?”, majoritatea respondenților, mai exact 56%, au răspuns „nu”. Rezultatele acestui sondaj au fost publicate în Vinerea Mare. Conform datelor, Franța a ajuns la un punct de cotitură, întrucât în anul 2011 56% dintre francezi își declarau credința în Dumnezeu.

Grupa de vârstă 18-24 de ani este cea care crede cel mai puțin în Dumnezeu – cu 36% care cred, comparativ cu 64% care nu cred. Printre cei în vârsta de 65 de ani sau mai mult, numărul celor care spun că cred în Dumnezeu este de 50%.

În mod interesant, credința în Dumnezeu s-a dovedit a fi mai puternică în zona Parisului, 59%, decât în Franța rurală, unde doar 37% mai cred în Dumnezeu.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply