Majoritatea americanilor doresc restricţionarea avortului

Asculta informatia

La 40 de ani de la legalizarea avortului în Statele Unite ale Americii, marea majoritate a americanilor sunt în favoarea restricţionării avortului la circumstanţe specifice. Un sondaj desfăşurat luna trecută (comandat de Cavalerii lui Columb) arată că numărul americanilor în favoarea restricţionării avortului a crescut cu patru procente faţă de anul trecut, ajungând de la 79% la 83%.


Dintre cei 83% care susţin restrângerea condiţiilor de avort, 10% cred că nu ar trebui sub nici o formă permis; 12% cred că avortul trebuie permis doar când astfel se salvează viaţa mamei; 35% ar restrânge avortul doar la cazurile de viol şi de incest sau pentru a salva viaţa mamei; iar 27% ar limita avortul la maxim primele trei luni de sarcină. Doar 11% dintre americani consideră că avortul trebuie permis oricând, dar 6% consideră că doar în primele şase luni de sarcină. “La patru decenii de la legalizarea avortului în această ţară, americanii au avut un interval mare de timp să înţeleagă că avortul are consecinţe teribile, a declarat cavalerul suprem Carl Anderson.

“Ei înţeleg adevărata moştenire a avortului – un copil care îşi pierde viaţa, părinţi care îşi pierd un copil. Şi după ce au asistat la efectele avortului din ultimii 40 de ani, americanii nu se mai simt legal sau moral confortabili cu această moştenire. Este timpul pentru ţara noastră să îşi croiască un nou curs în această problemă – un curs care să protejeze atât mama cât şi copilul”, a mai susţinut el. Sondajul mai arată că aproape şase din zece americani (58%) consideră avortul ca “greşit din punct de vedere moral”. Şi 84% dintre ei spun că legile pot să apere atât mamele cât şi copiii nenăscuţi. Noul sondaj este ultimul dintr-o serie coordonată de Cavalerii lui Columb şi efectuată de Institutul Marist de Opinie Publică. Metoda folosită a fost telefonarea a 1.246 de adulţi din SUA, marja de eroare fiind de ±2.8 puncte. Informaţiile au fost strânse în perioada 4-6 decembrie 2012 citeaza catholica.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *