Quantcast
Malaezia: Ne-musulmanii nu au voie să pronunțe „Allah” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Malaezia: Ne-musulmanii nu au voie să pronunțe „Allah”

Un tribunal din Malaezia a hotărât ca în afară de musulmani, nimeni nu are voie să folosească cuvântul „Allah” pentru a se referi la Dumnezeu.

Foto:235874981.r.cdn.myinstantcdn.comPotrivit hotărârii luate de către acest tribunal, cuvântul „Allah” trebuie să fie folosit în exclusivitate de către musulmani. Ceilalţi locuitori ai Malaeziei care foloseau acest cuvânt pentru a se referi la dumnezeul lor nu vor mai putea face acest lucru. Creştinii au reacţionat în faţa acestei măsuri spunând că, timp de secole ei au folosit termenul „Allah” pentru a se referi la Dumnezeu, iar această lege ar încălca drepturile lor, notează BBC.

În anul 2009 a mai existat o asemenea lege care a stârnit nu doar controverse, ci şi atacuri asupra bisericilor şi moscheilor. Legea a apărut ca urmare a unui articol din ziarul catolic, The Herald, în care se folosea cuvântul „Allah” pentru a face referire la Dumnezeul creştin, ocazie în care guvernul a hotărât să ia măsuri. Ziarul a dat guvernul în judecată şi a câştigat procesul în decembrie 2009.

„Allah” nu este un cuvânt malaez, ci este împrumutat din limba arabă, ceea ce înseamnă că dacă musulmanii vor să folosească un cuvânt malaez, pe care sa-l folosească doar ei, ar trebui să înlocuiască termenul „Allah” cu „Tuhan”.

Deşi termenul a fost folosit până în prezent atât de creştini cât şi de musulmani, aceştia cred că folosirea lui de către creştini ar putea încuraja convertirea musulmanilor la creştinism. În Malaezia, două treimi din populaţie este musulmană, dar există de asemenea şi comunităţi destul de numeroase de hinduşi şi creştini noteaza revista semneletimpului.ro

Despre

Un comentariu

  1. Marea Trimitere așa cum a încredințat-o Domnul Isus bisericii în Matei 28:19 vorbește despre misiunea noastră ca și creștini.

    Misiunea Wycliffe România, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, este de a face ucenici ai lui Cristos din toate neamurile, oferindu-le accesul la Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lor, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte metode inovatoare.

    Viziunea – Nici un popor fără Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lui.

    Și tu poți să te implici! Poți să mergi, poți să te rogi, poți să susți financiar! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro.

Leave a Reply