Quantcast
Malala Yousafzai : „Dumnezeu mi-a dat această nouă viaţă” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Malala Yousafzai : „Dumnezeu mi-a dat această nouă viaţă”

Este un adevărat miracol că Malala Yousafzai, fata împuşcată de talibani în cap pentru că promova dreptul fetelor la educaţie, a scăpat cu viaţă şi fără nicio traumă severă la cap.
malala_400_01În ceva mai mult de patru săptămâni a făcut un progres incredibil, de la starea de inconştienţă în salonul de Terapie Intensivă dintr-un spital în Pakistan, la a putea citi, scrie, merge şi zâmbi din nou, într-un spital din Marea Britanie.
Medicii de la Spitalul Regina Elizabeta din Birmingham au realizat o operaţie inedită pentru a-i repara scalpul. Operaţia a fost un succes, dar ce surprinde pe toată lumea este elocvenţa şi cumpătarea cu care vorbeşte Malala.
„Datorită rugăciunilor tuturor oamenilor, femeilor, bărbaţilor, copiilor, pentru mine, datorită lor Dumnezeu mi-a dat această nouă viaţă,” spune Malala într-un reportajCNN.
Şi în această „nouă” viaţă, Malala vrea să îi servească pe cei din jur şi vrea ca fiecare persoană şi fiecare fată să aibă acces la educaţie. Şi mai surprinzător este că, în ciuda greutăţilor prin care a trecut, zelul ei pentru cauză nu a scăzut deloc.


Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 10 noiembrie, Ziua Malala, o zi în care „să ne îndreptăm atenţia către ea şi alte 32 de milioane de fete ca ea, care nu merg la şcoală”.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply