MALAYSIA: STATUL RESPONSABIL DE RĂPIREA PASTORULUI KOH

Asculta informatia

In data de 3 aprilie, Comisia pentru Drepturile Omului a dat publicității concluziile la care a ajuns: Statul malaysian este implicat în acțiunea de răpire a pastorului Koh. Pastorul Koh este însă în continuare dat dispărut.

Conținut Comisia pentru Drepturile Omului din Malaysia (Suhakam) a publicat concluziile privitoare la răpirea pastorului Koh în data de 17 februarie 2017. A fost, ce-i drept, scoasă în evidență identitatea persoanelor responsabile, însă pastorul Koh este în continuare de negăsit. Nu se știe încă unde se află acesta și dacă mai trăiește.

Conform anchetei, Statul malaysian este responsabil de răpirea pastorului Koh, al cuplului creștin Joshua și Ruth Hilmy, precum și de cea a lui Amri Che Mat, unui musulman șiit.

Suhakam a conceput un raport legat de anchetele efectuate, unde se consemnează: «Pastorul Raymond Koh ….a fost răpit de către agenții de stat ai Forțelor speciale ”Bukit Aman” în Kuala Lumpur.» Această unitate aparține Poliției Regale malaysiene.

Comisia a formulat mai multe recomandări. Ea solicită, printre altele, ca dreptul fundamental al omului la libertate religioasă să fie recunoscut și respectat de către Stat și de către reprezentanții acestuia, inclusiv de către Poliție și de către Autoritățile publice religioase.

Soția lui Raymond Koh și a lui Amri Che Mat, Suzanna Liew și Norhayati Mohd Afriffin, au asistat, împreună cu familiile lor, la ședința din Parlamentul malaysian unde s-au discutat aceste probleme (În imagine). Ei sunt ușurați cu privire la verdict însă scepticismul persistă încă. Suzanna subliniază: «Dorim ca adevărul să iasă la lumină. Până astăzi nu știm de ce au fost răpiți.» În iunie 2018, au trimis o scrisoare deschisă Primului ministru Mahathir Mohamad cu solicitarea efectuării unei anchete imediate și independente a răpirilor.

Suzanna ia în calcul intentarea unui proces civil: totuși trebuie mai întâi să se consulte cu avocații ei. Ea spunea: «Acesta este începutul unei lupte pentru libertate religioasă și pentru drepturile omului.[…] Este un proces, care va dura mult timp.» Înainte să încheie, îi mulțumi lui Dumnezeu că a ajutat-o pe acest drum pe parcursul a doi ani de zile. Ea L-a experimentat în această perioadă în mod real și El a mângâiat-o în această călătorie. Ea le mulțumi, de asemenea, creștinilor din toată lumea pentru sprijinul și rugăciunile lor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *