Manifestatie de amploare la Paris: Sute de mii de francezi au protestat impotriva casatoriilor gay – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Video

Manifestatie de amploare la Paris: Sute de mii de francezi au protestat impotriva casatoriilor gay

Asculta informatia

Sute de mii de protestatari au iesit pe strazile din Paris pentru a manifesta impotriva initiativei de a permite casatoriile intre persoane de acelasi sex si adoptia, relateaza BBC. Organizatorii sustin ca 800.000 de oameni au marsaluit duminica, insa politia estimeaza 340.000.

Guvernul socialist din Franta intentioneaza sa schimbe legea anul acesta, insa demonstrantii, sprijiniti de Biserica Catolica si de opozitia de dreapta, sustin ca aceasta masura ar ignora o parte importanta a societatii.

Multi francezi au venit cu autobuze sau trenuri in Paris, carand dupa ei bannere cu mesaje precum “Nu vrem legea ta, Francois” sau “Nu te atinge de codul meu civil”.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea Adunarii nationale pe 29 ianuarie, apoi votat de Senat.

Un sondaj publicat de Le Nouvel Observateur arata ca 56% dintre francezi sustin casatoriile hay, in timp ce 50% resping ideea adoptiei de catre cuplurile gay. In plus, 52% sunt impotriva atitudinii Bisericii referitor la aceasta chestiune.

Galerie video:


hotnews.ro
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 51

Close