Manuale de Religie CONTROVERSATE. Ministerul Educaţiei, acuzat că SPERIE copiii

Asculta informatia

Cu doar o săptămână înainte de începerea şcolii, se reaprinde scandalul legat de manualele de religie. Asociaţia Secular-Umanistă din România acuză Ministerul Educaţiei că n-a retras anumite cărţi, despre care spun că îi sperie pe copii, prin repetarea obsesivă a unor teme despre “păcat”, “iad” şi “diavoli”.

Manuale de Religie CONTROVERSATE. Ministerul Educaţiei, acuzat că SPERIE copiii

Scandalul este legat de 4 manuale de religie pentru clasele I-VIII şi unul de istorie pentru clasa a V-a. Toate acestea, spune Asociaţia Secular-Umanistă din România ar trebui retrase din şcoli, pentru că promovează o morală greşită.

“Mi se pare anormal, ca unor copii de 6, 7, 8 ani să li se vorbească obsesiv despre păcat, despre iad, diavoli şi să li se spună că dacă se duc la film duminica or să ardă pe veci în iad şi vor fi osândiţi pe veşnicie. Ministerul Educaţie, din păcate, nu a luat măsuri pentru a elimina aberaţiile care apar în astfel de manuale”, a declarat vicepreşedintele ASUR, Alexandru Toma Pătraşcu.

În replică, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Bisericii Ortodoxe spun că membrii Asociaţiei încearcă să deformeze de fapt realitatea.

“Manualele de religie respectă toate normele în vigoare. Copii sunt educaţi în spiritul valorilor autentice. Ce îseamnă adevărul, dreptatea, binele, frumosul şi toate celălate” este de părere părintele Constantin Stoica.
În acest moment manualele se găsesc deja în librării şi nu vor fi retrase de pe piaţă.
Noteaza:www.realitatea.net

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *