Quantcast
Marea Britanie: Evanghelicii răspund la actuala criză politică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Marea Britanie: Evanghelicii răspund la actuala criză politică

Criza socio-politică din Regatul Unit este urmărită în direct în toată lumea, presa de știri analizând situația „haotică”, când premierul Liz Truss și-a dat demisia după doar 44 de zile petrecute la putere. Partidul Conservator a declarat că va alege un nou lider al guvernului în 7 zile. Opoziția cere alegeri anticipate.

Ce cred creștinii evanghelici din Marea Britanie despre situația țării? Ce speră să vadă la viitorul prim-ministru? Liderii creștini deplâng „degradarea adevărului în discursul public” și „aroganța” observată în ultimele săptămâni. Ei se roagă pentru un nou lider cu „integritate, înțelepciune, onestitate și competență”.

Peter Lynas, directorul britanic al Alianței Evanghelice, a spus că este nevoie de un prim-ministru cu „claritate a viziunii”. „Fără viziune, poporul piere. Politica recentă a fost foarte reacționară, fără o viziune clară asupra problemelor mai profunde din jurul familiei, comunității și prosperității”. El a mai atras atenția că problemele curente ale populației trebuie să fie pe agenda politicienilor, care ar trebui să renunțe la aroganță.

„Oamenii se întreabă cum își vor plăti facturile la electricitate, creditele ipotecare, și când le va veni rândul la cozile și pe listele masive de așteptare ale Sistemelor Naționale de Sănătate” a concluzionat Andrew Flannagan, care conduce inițiativa interpartide Christians in Politics.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply