Quantcast
Marea Britanie: Multe biserici riscă să se închidă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Marea Britanie: Multe biserici riscă să se închidă

În timp ce mii de biserici și-au închis porțile în ultimii ani și 900 de clădiri religioase sunt în pericol de a fi închise, o asociație abordează problema și propune un plan de acțiune.

Din cauza lipsei de fonduri și expertiză pentru întreținerea acestora, aproximativ 3.500 de biserici din Marea Britanie și-au închis porțile din 2013. În plus, 900 sunt în registrul „patrimoniului în pericol”, a raportat The Guardian, pe 24 ianuarie. National Churches Trust (NCT), care lucrează pentru clădiri religioase istorice din țară, a lansat acțiunea Fiecare biserică contează.

Acest proiect propune diferite axe pentru salvarea bisericilor. În primul rând, solicită fonduri publice de 50 de milioane de lire sterline pentru reparații urgente. Apoi, ne invită să extindem utilizarea acestor spații prin găzduirea băncilor alimentare, cluburilor de tineret dar și a activităților culturale precum concerte sau expoziții. NCT încurajează, acolo unde este posibil, ca aceste clădiri religioase să fie deschise zilnic pentru a „stimula turismul”.

Claire Walker, directorul asociației, cere guvernului și creștinilor să lucreze împreună pentru a „aborda ceea ce constituie cea mai mare provocare a patrimoniului Regatului Unit”. „În prezent, multe clădiri religioase sunt în pericol de închidere”. Acesta este motivul pentru care Michael Palin, vicepreședintele asociației, insistă: „Trebuie să acționăm acum pentru a evita pierderea unui patrimoniu local extrem de important”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply