Stiri externe

Marea Britanie: Toti elevii trebuie sa invete despre cuplurile de același sex, indiferent de religia lor

Ofsted spune că școlile trebuie să-i învețe pe elevi despre cuplurile de același sex

Toți copiii trebuie să învețe despre cuplurile de același sex, indiferent de originea lor religioasă, spune șeful Ofsted.

Ofsted este Biroul pentru standarde în educație, servicii și competențe pentru copii, un departament non-ministerial al guvernului britanic, care raportează Parlamentului. Ofsted este responsabil pentru inspectarea unei serii de instituții de învățământ, inclusiv a școlilor de stat și a unor școli independente.

Sute de părinți au protestat în fața unei școli din Birmingham împotriva faptului că îi învață pe elevi despre cuplurile de același sex și despre identitatea de gen.

Inspectorul șef din Ofsted, Amanda Spielman, a declarat pentru BBC că este crucial pentru copiii să fie expuși unor diferențe în societate.

Ea a spus că este important ca și copiii să știe că „există familii care au două mame sau doi tati”.

Părinții credinței musulmane și creștine au organizat demonstrații în afara școlii comunității Parkfield din zona Alum Rock a orașului, unde copiii sunt învățați despre cupluri de același sex prin cărți de povești.

Protestatarii au afirma ca lecțiile, parte din programul „Fără Discriminare”, contrazic credința lor.

Ei au susținut că șeful asistentului Andrew Moffat, care a început lecțiile și este homosexual, a „promovat credințele și convingerile personale despre acceptabilitatea universală a homosexualității ca fiind normală și moral corectă”.

Citește și:  Evreii, musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt coronavirusului

Dar doamna Spielman a spus că lecțiile au fost „de a se asigura că ei [copiii] știu că unii oameni preferă să nu se căsătorească cu cineva de sex opus și că uneori există familii care au două mame sau doi tati.

„Este vorba de asigurarea faptului că acei copii care se întâmplă să realizeze că ei înșiși nu se potrivesc unui model convențional știu că nu sunt răi sau bolnavi”.

În lumina protestelor, doamna Spielman a spus că trebuie să existe o „explorare atentă a soluțiilor de compromis”, dar lecțiile care acoperă subiectele LGBT au fost importante.

Citeste mai departe aici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 10

Close