Quantcast
Marea Moschee din Marsilia „anunţă islamizarea Franţei” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Marea Moschee din Marsilia „anunţă islamizarea Franţei”

O curte de apel din Franţa a decis ieri să respingă ca neîntemeiată decizia unui tribunal administrativ din oraşul francez Marseille, care anulase în octombrie 2011 construirea unei moschei.

marea_moschee_a_marsiliei (Foto: hurriyetdailynews.com)Liderii musulmani au primit cu bucurie vestea şi au afirmat că acesta este un pas important în recunoaşterea comunităţii islamice din oraşul Marsilia, cea mai mare din Franţa (aproximativ 5-6 milioane de musulmani). De altfel, Marea Moschee va fi cea mai mare din Franţa şi va putea primi peste 14.000 de pelerini în perioada Ramadanului (luna dedicată postului în calendarul islamic).

Decizia curţii de apel este foarte importantă, deoarece construcţia moscheii în valoare de 22 milioane de euro a fost amânată în numeroase rânduri. În octombrie, tribunalul administrativ decisese că planurile de construcţie ale mosheii nu îndeplinesc cerinţele de arhitectură ale oraşului. Avizul de construcţie fusese primit încă din septembrie 2009, însă începerea lucrărilor de construcţie a fost amânată din cauza unei ample controverse naţionale.

Comentatorii francezi afirmă că decizia arată, de fapt, cât de islamizată este ţara (10% dintre locuitori fiind musulmani). De asemenea, unii sociologi consideră că, în condiţiile în care numărul musulmanilor va creşte ca şi până acum, în 15-20 de ani catolicismul – religia majoritară în Franţa – va fi înlocuit de islamism.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply