Quantcast
Mariaj Gay. Franta risca un razboi civil, iar Senatul grabeste legea. Gaze lacrimogene in noapte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mariaj Gay. Franta risca un razboi civil, iar Senatul grabeste legea. Gaze lacrimogene in noapte

Guvernul francez a anunțat ieri, la trei ore după adoptarea in Senat a legii casatoriei homosexualilor, ca textul se va întoarce la Adunare… miercuri.

Mii de adversari au fost imediat prezenti in Paris. La scurt timp înainte de ora 22:00, erau 7500 de oameni, conform organizatorilor, 2300 potrivit poliției. Unii dintre acestia, aparținând mișcării tradiționaliste Civitas, au lovit cu steagurile lor albe încercand sa intre in Senat, cu strigăte precum “Demisia lui Hollande” (Presedintele Frantei).

Pe Rue de Medicis, o arteră de circulatie aflata de-al lungul gradinilor Luxemburg, demonstranții au atacat politia, aceasta din urma raspunzand cu gaze lacrimogene.

La ora locala 22:15, 200 de oameni s-au adunat într-o atmosferă prietenească la Pantheon, cu un banner “Hollande nu e încăpățânat”, cu aluzie la un banner similar al homosexualilor. Ulterior, protestatarii s-au disperat, conform France Presse.

După o săptămână de dezbateri intense, uneori virulente, senatorii au votat textul, care va reveni la Adunare pentru o a doua lectură.
Alain Vidal, ministrul de Relații cu Parlamentul, a anunțat că a doua lectură va avea loc de miercuri, menționând că au avut loc discuții „ample și de calitate”.

Această accelerare surprinzatoare a calendarului – intoarcerea textului era asteptata oricum dupa 20 mai – l-a înfuriat pe șeful deputaților UMP, Christian Jacob, care a afirmat ca François Hollande “si-a asumat riscul confruntarii violente cu francezii”.

Christine Boutin și-a exprimat consternarea, pe rețeaua socială Twitter: “Accelerarea mariajului gay naste furii multiple și asa in crestere in randul francezilor, riscand un război civil”.

“E o rușine pentru francezi si nu isi doresc acest proiect de lege. Iar ei ce fac? Ei il accelereaza”, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al grupului anti-mariaj gay, “Manif pentru toți”, Frigide Barjot. “Lovitura de stat”, a strigat si Hervé Mariton (UMP).

Senatul a precizat ca, din punct de vedere juridic, textul a venit din partea Adunarii, care a votat un articol care instituie un principiu general al egalității tratamentului între soții sau părinții homosexuali si cei heterosexuali.

Despre

Leave a Reply