Quantcast
Marine Le Pen cere UE să pedepseasca TURCIA cu sancţiuni pentru că a permis reluarea afluxului de migranţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Marine Le Pen cere UE să pedepseasca TURCIA cu sancţiuni pentru că a permis reluarea afluxului de migranţi

Şefa partidului de extremă-dreapta francez Adunarea Naţională, Marine Le Pen, a făcut apel luni la Uniunea Europeană „să îl ameninţe cu sancţiuni” pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în faţa a ceea ce ea consideră a fi un „act de război” din partea Ankarei, şi anume decizia de a permite un aflux de migranţi la frontierele Greciei, relatează AFP,via agerpres.

Erdogan este aşteptat luni la Bruxelles unde urmează să abordeze chestiunea migranţilor, în contextul în care zeci de mii dintre ei încearcă să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia.

Citeste si: Coronavirusul va dispărea doar după ce se va construi Al Treilea Templu spune un Rabin

Preşedintele Turciei a anunţat la 29 februarie că nu va mai respecta acordul din martie 2016 care prevedea ca migranţii să rămână în Turcia, în schimbul unui ajutor financiar din partea UE pentru Ankara.

Luni, la Bruxelles, „trebuie să se dea dovadă de fermitate în ceea ce îl priveşte, el care spune că a forţa migranţi, în mod violent, să încerce să treacă frontiera unei ţări europene este inadmisibil, trebuie ameninţat şi trebuie introduse sancţiuni dacă va fi necesar”, „iar ţările europene trebuie să trimită oameni pentru a-i ajuta pe greci să-şi protejeze frontierele”, a spus Marine Le Pen la postul de radio RTL.

Ea a criticat-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru că este „pe punctul să spună că e nevoie să îi plătim din nou pe turci, să le dăm aproape 500 de milioane turcilor, care sunt aproape de a desfăşura ceea ce în mod normal ar trebui considerat un act de război”.

Citeşte şi: Ungaria suspendă primirea cererilor de azil la graniţă, invocând coronavirusul

„Nu ne putem comporta total supuşi faţă de Turcia (…) Comisia Europeană este cu siguranţă incapabilă să protejeze ţările europene, trebuie ca liderii europeni să se protejeze ei înşişi”, a insistat ea, cerând ca preşedintele francez Emmanuel Macron „să îl recheme imediat pe ambasadorul nostru, să îl expulzeze pe ambasadorul turc în Turcia” şi „în special să reintroducă verificările la frontiere”.

O sursă europeană a dezvăluit joi pentru AFP că executivul european pregăteşte un ajutor suplimentar de 500 de milioane de euro pentru refugiaţii sirieni din Turcia şi mai multe alte măsuri pentru a aplana tensiunile cu Ankara. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply