MAROC: «DACĂ TATĂL MEU AR ȘTI, M-AR OMORÎ!»

Asculta informatia

Când ambele femei tinere l-au acceptat pe Isus, au început să povestească familiilor lor cu mult entuziasm despre noua lor credință. Reacția lor nu a rămas fără ecou: «Familia mea a fost foarte furioasă pe mine, iar tatăl meu m-a bătut», își amintește Nadeen. Fatimei i-a mers la fel.

Sub presiunea familiei ei, Fatima a fost nevoită să se convertească din nou la Islam, doar la suprafață. «În exterior sunt o musulmană», spune ea. În același fel, Nadeen a experimentat o asemenea presiune, încât s-a hotărât să trăiască din nou ca o musulmană. Pentru familiile lor și pentru oamenii din mediul lor, se prefac a fi convertite din nou la Islam. Totuși, inimile lor aparțin în continuare lui Hristos.

Păstrarea secretului presupune vigilență continuă. «Îmi este foarte frică ca părinții mei să nu afle despre acest lucru. Tatăl meu m-ar omorî», explică Nadeen. Și astea nu sunt vorbe spuse ușor. Dimpotrivă, amenințarea este foarte reală, de aceea și ea este foarte atentă la felul în care se relaționează cu creștinii pe stradă. «De curând, am purtat o discuție cu o femeie cunoscută ca fiind creștină. În acel moment, am văzut o rudă trecând pe lângă mine. Am încercat să mă ascund în spatele acelei femei, ca să nu fiu văzută de ruda mea. Din câte mi-am dat seama, nu am fost văzută de ea sau, cel puțin, acest lucru nu a fost făcut cunoscut părinților mei.» Această mică experiență ilustrează foarte bine situația multor creștini marocani.

La fel ca în alte țări preponderent islamice, creștinii de proveniență musulmană sunt văzuți ca trădători ai religiei părinților lor. Există, ce-i drept, familii care tolerează convertirea individuală a anumitor membri ai familiei. Totuși, schimbarea credinței este păstrată în mare secret de restul lumii, pentru că este socotită ca o rușine pentru familii.
Alte familii, reacționează la fel familiile lui Nadeen și Fatima, îi amenință pe convertiți, îi maltratează și fac tot ce le stă în putință ca să îi readucă la Islam.

www.porti-deschise.org

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *