Marşului pentru viaţă opozanţilor avortului la Washington – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Marşului pentru viaţă opozanţilor avortului la Washington

Asculta informatia

Mii de opozanţi a avortului s-au adunat vineri la Washington pentru cea de-a 50-a ediţie anuală a „Marşului pentru viaţă”, marcând un nou capitol al manifestaţiei organizate de decenii pentru anularea hotărârii Roe v. Wade, care a recunoscut dreptul femeilor la avort, relatează Reuters , scrie news.ro .

Odată ce această hotărâre a fost anulată, liderii şi activiştii ”Marşului pentru viaţă” au sărbătorit succesul mişcării lor, solicitând limite mai stricte ale avortului la nivel statal şi naţional şi rugându-se să schimbe „inimile şi minţile” americanilor care susţin dreptul la avort.

„Nu am terminat încă”, a spus preşedintele March for Life, Jeanne Mancini, în faţa mulţimii, care părea mai puţin numeroasă decât în anul precedent.

„Vom manifesta până când avortul va deveni de neconceput”, a spus ea.

De la anularea hotrârii privind avortul, în 24 iunie 2022, 12 state au impus interdicţia totală a avortului, cu excepţii limitate, iar avortul nu este disponibil în alte două state, potrivit Institutului Guttmacher, o organizaţie de cercetare şi advocacy privin drepturile de reproducere.

Participanţii la miting au spus că vor ca avortul să fie interzis în fiecare stat, în fiecare etapă a sarcinii. Unii aveau pancarte pe care scria: ”Avortul este genocid”.

„Cred că, la fel cum nu am dori să ucidem pe nimeni aici, nu am vrea să vedem vreuna dintre aceste vieţi rănite sau pierdute”, a spus Rob McNutt, un pastor afiliat la un centru de sarcină de criză din Maryland.

„Viaţa începe de la concepţie”, a spus Kathleen Stahl, o asistentă în vârstă de 60 de ani din Washington, D.C., care lucrează în domeniul sănătăţii mamei şi copilului.

Stahl şi alţii au spus că, dincolo de interzicerea avortului, ei doresc să vadă legislaţie menită să obţină resurse pentru femeile care se confruntă cu sarcini neaşteptate.

„Trebuie să oferim asistenţă medicală mamelor noastre şi multe dintre tinerele noastre mame au nevoie de mai mult sprijin”, a spus Stahl.

Activiştii au rostit rugăciunea Tatăl Nostru şi au scandat „Iubim bebeluşii!”

Evenimentul a avut loc cu două zile înainte de cea de-a 50-a aniversare a deciziei Roe v. Wade.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7

Close