Quantcast
Masacru în Israel: Opt persoane ucise lângă o SINAGOGA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Masacru în Israel: Opt persoane ucise lângă o SINAGOGA

Opt israelieni au fost împușcați și uciși în timp ce ieșeau dintr-o sinagogă din Ierusalimul de Est, în cel mai recent episod al spiralei de violență din Israel și din teritoriile palestiniene ocupate din ultimele două zile.

Un palestinian înarmat a împușcat mortal opt persoane, vineri seară, în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est, în timpul rugăciunilor de Shabbat, după loviturile israeliene asupra Fâșiei Gaza, într-o nouă rundă de violențe mortale între israelieni și palestinieni.

Atacul, în care autorul a fost împușcat mortal, a avut loc în Neve Yaakov, o zonă de colonii evreiești din Ierusalimul de Est, parte a Orașului Sfânt anexat de Israel, pe fondul unor apeluri internaționale pentru a preveni o nouă escaladare după 36 de ore de violențe în Cisiordania, Gaza și Israel, și în seara Zilei mondiale de comemorare a Holocaustului.

„Este deosebit de josnic că acest atac a avut loc într-un loc de cult și într-o zi de comemorare” a genocidului nazist al evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

A fost „unul dintre cele mai grave atacuri pe care le-am suferit în ultimii ani”, a declarat șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai. Potrivit poliției, „teroristul a fost neutralizat și declarat mort” după o urmărire cu mașina și un schimb de focuri cu polițiștii, informează Boursorama.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply