Quantcast
Masacru într-o Misiune Catolică. Peste 40 de persoane au fost ucise de către islamiști – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Masacru într-o Misiune Catolică. Peste 40 de persoane au fost ucise de către islamiști

Potrivit evz.ro ,mai mult de 40 de persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în Republica Centrafricană, ca urmare a unui atac asupra unei misiuni catolice care adăpostea 20 000 de refugiați, a declarat un oficial local.

Atacul a avut loc joia trecută în orașul Alindao, aflat la de 300 km est de capitala Bangui. Mii de oameni au fost forțați să fugă când misiunea a fost incendiată, a comunicat un reprezentat al Națiunilor Unite.

“Am numărat până acum 42 de cadavre, dar încă căutăm alte persoane decedate. Tabăra a fost arsă până la pământ, iar oamenii au fugit în savană și spre alte tabere pentru refugiați din oraș “, a declarat parlamentarul de Alindao, Etienne Godenaha, pentru Reuters.

Un reprezentat al unui ONG umanitar a confirmat faptul că peste 40 de persoane au fost ucise.

Coordonatorul umanitar al ONU din Republica Centrafricană, Najat Rochdi, a declarat: “Acest ciclu vicios de atacuri repetate împotriva civililor este inacceptabil”.

Mii de oameni au murit și o cincime din cei 4,5 milioane de locuitori ai Republicii Central Africane și-au părăsit casele ca urmare a unui conflict care a izbucnit după ce rebelii musulmani din gruparea Seleka l-au înlăturat în 2013 președintele de religie creștină, Francois Bozize, provocând reacții din partea milițiilor creștine antibalaka.

În ciuda faptului că un nou președinte a fost ales în 2016, țara a continuat să se confrunte cu instabilitatea politică și violențe între creștini și musulmani.

În ciuda rezervelor minerale semnificative și a altor resurse (rezervele de uraniu, țiței, aur, diamante, cherestea, hidroenergie) și a terenurilor arabile, Republica Centrafricană rămâne una dintre cele mai sărace țări din lume și printre cele mai sărace zece țării din Africa. Indicele Dezvoltării Umane pentru Republica Centrafricană este 0,343, ceea ce o plasează pe locul 179 din 187 de țări ale căror date statistice au fost analizate.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply