Masacrul din RDC: Statul Islamic revendică moartea creștinilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Masacrul din RDC: Statul Islamic revendică moartea creștinilor

Asculta informatia

Peste 40 de persoane au fost ucise în Mukondi și Mausa, în estul Republicii Democrate Congo de presupușii rebeli ai Forțelor Democratice Aliate (  ADF ), afiliate grupării Statul Islamic.

Satul Mukondi din estul Republicii Democrate Congo (RDC) a fost masacrat peste noapte de miercuri spre joi de presupuși rebeli ADF, afiliați grupării Stat Islamic (IS).

Associated Press a transmis vineri  într-o declaratie publicată că Statul Islamic  a ucis creștinii  și  le-a dat foc proprietatilor.

Șeful satului, Deogratias Kasereka afirmă că rebelii au folosit arme cu tăiș ,macete, topoare si cutite.

În total potrivit unor surse administrative și ale societății civile peste 40 de persoane au fost ucise în cele două sate.

Inițial rebelii ugandezi în principal musulmani ADF au avut rădăcini încă de la mijlocul anilor 1990 în estul RDC, unde sunt acuzați că au masacrat mii de civili.

La spitalul general de referință din Kalunguta la 7 km de Mukondi majoritatea răniților internați în urma atacului prezintă răni la cap. Directorul medical, Justin Muyisa spune că a primit 17 pacienti dintre care ,unsprezece copii, patru femei și doi bărbați. Unii în stare critică alții afectați mai puțin grav.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close