Medicul chinez anchetat deoarece avertizase asupra riscurilor epidemice a murit din cauza virusului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Medicul chinez anchetat deoarece avertizase asupra riscurilor epidemice a murit din cauza virusului

Asculta informatia

Medicul chinez Li Wenliang, care a fost anchetat pentru că avertizase publicul asupra riscurilor unei epidemii precum cea de SARS, a decedat joi, din cauza coronavirusului, afirmă surse citate de presa chineză şi de CNN, scrie mediafax.

Li Wenliang avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

„Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV”, a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit celui mai recent bilanţ, 562 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului şi sunt peste 27.000 de cazuri de infecţii.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close