Quantcast
Merkel dezaproba casatoriile gay – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Merkel dezaproba casatoriile gay

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut ca se opune casatoriilor homosexuale. Oficialul a insistat ca o casatorie ar trebui oficiata doar intre un barbat si o femeie.

Merkel-dezaproba-casatoriile-gay
Totusi, cancelarul german a sustinut beneficii egale pentru cuplurile de acelasi sex – cum ar fi facilitati fiscale – si a pledat pentru eliminarea discriminarii de orice fel, scrie The Independent.

Merkel, fiica a unui pastor luteran, a fost intrebata despre controversatul subiect intr-un interviu de jumatate de ora acordat specialistului in social media Florian Mundt, cunoscut ca LeFloid.

“Sustin eliminarea tuturor discriminarilor. Sa ne amintim ca am parcurs un drum lung, in urma cu 25 de ani multi oameni nu indrazneau sa spuna ca sunt gay. Pentru mine, personal, casatoria inseamna un barbat si o femeie care traiesc impreuna. Asta e opinia mea, dar sprijin parteneriatele civile. Egalitate, insa eu fac o oarecare diferenta”, a raspuns cancelarul german.

In continuare, Merkel a precizat ca exista o mare diferenta intre casatoriile gay si parteneriatele civile.

“Sunt pentru parteneriatele civile inregistrate si sustin eliminarea oricarui tip de discriminare in legislatia fiscala. Si oriunde inca gasim discriminare, vom continua sa o eliminam”, a punctat Merkel.

Parteneriatul civil este legal in Germania, insa homosexualii nu se pot casatori si nu au dreptul de a adopta copii.

www.ziare.com

 

Despre

Leave a Reply