Quantcast
Mersul la biserică scade riscul de diabet şi hipertensiune – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mersul la biserică scade riscul de diabet şi hipertensiune

Un nou studiu care susține că participarea la serviciile divine ale unei biserici poate îmbunătăți starea de sănătate, scăzând riscul de diabet și cel de hipertensiune arterială, a fost publicat în Journal of Religion and Health.

Foto: gogobot.comDe data aceasta, autorii identifică drept origine a acestor beneficii efectul anti-stres al rețelei sociale de sprijin, precum și respingerea comportamentelor de risc privind sănătatea ca fumatulși băutul, precum și încurajarea obiceiurilor sănătoase precum alimentația inteligentă și practicarea de exerciții fizice.

Autorii, care lucrează în cadrul Universității McMaster din Hamilton, Ontario (Canada) sfătuiesc medicii să profite de orientarea religioasă a pacienților (fie ei creștini, sau de altă religie comunitară) pentru a-i racorda la tradițiile sănătoase ale credinței lor.

Aceasta deoarece, potrivit studiului, persoanele care merg la biserică mai mult de o dată pe săptămână se supun unui risc cu 20% mai mic de hipertensiune și unuia cu 40% mai mic de a face diabet.

Despre

Leave a Reply