MESAJ PENTRU PASTORI

Asculta informatia

Dragi pastori romani de pretutindeni,

V-am citit cu atentie si sint trista de a constata cîta energie depuneti pentru a va apara «teologia»…

Remarc ca va pierdeti timpul in discutii, va justificati, va aparati « onoarea », va condamnati unii pe altii atacindu-va fara mila, fara dragoste, fara empatie… Va aparati ideile, propria imagine sau imaginea unui Dumnezeu care va apartine…

Imi pun intrebarea care este rolul unui pastor ? Sa scrie cit mai multe carti ca sa ramin in istorie ? Sa predice la multime ca sa fie laudat si adulat ? Sa maresca numarul membrilor pentru statisticile de la sfîrsit de an ? Sa cistige cit mai multi bani  ? Sau cind va muri sa fie numit «sfînt» ?!?!?!?!

Citindu-va pe acest blog, îmi permit sa va aduc la cunostiinta ca vorbiti o limba « teologica » pe care omul de rind nu o intelege… Pe cind, in Romania (tara pe care multi dintre voi au parasit-o !!!!) poporul, moarede foame spirituala, morala, etica… fara Dumnezeu !

Va preocupati de teorii in timp ce poporul roman nu are nici o morala crestina. Nu va vad preocupati in predicile d-voastra (pe care le ascult pe internet) nici de cei saraci, nici de bolnavi, nici de batrini, nici de cei loviti de soarta. Cele mai multe predici va pun personal intr-o lumina cit mai favorabila, in care va etalati cunostiintele teologice… sau  marturisiri umflate si numai pe jumatate adevarate.

Oare v-ati pus vre-odata aceasta intrebare : cum se face ca nicaieri nu exista atit de multi copii abandonati ca in Romania. De ce ? Pentru ca mamele sint sarace si nu-i pot hrani ? NU ! Uitati-va in Africa, ca mor copii si mamele de foame dar acele mame nu-si lasa copii din brate ! Abandonul copiilor spune mult despre sanatatea psihica, morala, spirituala si etica a unui popor. Si nu este vorba numai de tigani… sint tot atit de multe mame romance pe care o fac. Cum se face ca nu mai exista umanitate si ca cel mai elementar simnt : acela de mama dispare din tara noastra ?

Nu se face nimic fara bani… o mentalitate detestabila… si ceea ce este cel mai tragic, este ca copii sint educati in acest sens ! Munca nu este cinstita. Efortul si corectitudinea nu sint incurajate. Exista un dispret crunt la toate nivelele pentru fiinta umana… numai banul conteaza. Se calca unii pe altii in picioare fara mustrare de constiinta. Numai in Romania se da spanga la medic ca el sa se ocupe de bolnav… in nici o alta tara civilizata nu exista asa ceva. La toate nivelele se observa o imensa lipsa de respect pentru viata si pentru fiinta umana.

Un popor atins psihic (psyché = suflet) acesta este poporul roman.

Si cind va citesc, si va ascult, si vad cit de preocupati sinteti de « teologie », gargarisindu-va cunostintele biblice intr-o maniera sofisticata, fara ca nimeni nu le inteleaga ma intreb daca ati inteles care este voia Tatalui pentru voi, pastorii.

“Voi sunteti sarea pamintului. Dar daca sarea îsi pierde gustul, prin ce îsi va capata iarasi puterea de a sàra ? Atunci nu mai este buna la nimic decit sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni (…) Voi sinteti lumina lumii (…) Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri” Matei 5. 13 si 16

Multumesc celor care au avut rabdare sa ma citeasca pana la sfarsit.

Despre

6 Comentarii

 1. Sunt total deacord si inca asta nu-i tot!
  Pastorasi asti duc razvoaie denominationale,Ma intreb ce ar fi instare sa faca daca am trai in evul mediu?……

 2. Sunt total deacord!

 3. SINT ABSOLUT DE ACORD SI FELICIT PE CEL CARE A AVUT INDRAZNEALA SA LASE UN MESAJ ADEVARAT PASTORILOR CARE SINT DOAR NISTE FATARNICI NU SINT OAMENII LUI DUMNEZEU EI TOT CE FAC IN BISERICI FAC PT BANI NU PT DUMNEZEU

 4. DUMNEZEU O SA II JUDECE DUPA FAPTELE LOR

 5. david marius

  fratilor DUMNEZEU sa va binecuvinteze ,si toata gloria si slava sa-i o aducem LUI ,sa stiti ca mam pocait de cateva luni dar eu ce simt pentru DOMNUL meu ISUS nu-mi poate luoa nici un pastor s-au altcineva ,dar vreau sa va marturisesc ca pocainta nu inseamna smecherii,afaceri,combinatii,functii politice s-au ipocrezie dar, dar vai de ei uni dintre ei ca isi va primi pedeapsa cu varf si indesat ,nu se mai tine cont de cei saraci ,de cei cu probleme de sanatate ,de cei care ratacesc in pocainta s-au chiar de cei care nu au o paine pe masa ,si in loc sa tinem mult la fiecare suflet castigat pentru DOMNUL,si sa m-ai aducem si pe alti care nu sunt pocaiti sa-si mantuiasca sufletul cu ISUS CRISTOS,si noi sa fim diferiti in comportamentul nostru si purtarea noastra fata de cei din lume ,pai cum sa nu spuna uni oameni ca uni dintre pocaiti sunt smecheri ,in loc sa se spuna uite oameni de a lui DUMNEZEU ,sa spuna uite ce bine este sa fi copil de DUMNEZEU ,ia sa merg si eu acolo doar de curiozitate ,poate am un necaz ,o boala sau diferite probleme ,unde gasesti alinarea ,implinirea ,dragostea ,vindecarea si cea mai importanta MANTUIREA SUFLETULUI cu DOMNUL ISUS si dupa toate acestea sunt uni care profita si isi iau masini de lux,isi fac vile de vile ,afaceri si altele si altele si intodeauna ei sunt tot timpul fratilor in fata pana si copii lor sunt pusi bine peste tot ,extraordinar dar uita ca totul vede si stie foarte bine bunul nostruDUMNEZEU ,si DUMNEZEU E VIU ,DREPT ,ATOTPUTERNIC,ATOTSTIITOR ,lauda DOMNULUI ,si va spun sincer nu vreau sa fiu ca ei ,nu as vrea sa fiu in pielea lor ,si nu as vrea sa am ce au ei ,doar un singura dorinta am : SA-L am pe ISUS ,amin.

 6. Crestinii se razboiesc intre ei pe criterii stupide si au tot felul de culte si credinte in loc sa fie uniti.
  In timp ce noi facem razboaie interconfesionale satana castiga sufletele conducatorilor religiosi si-i pregateste ca sa-l declare pe el ca hristos, mesia si dumnezeu, in aplauzele frenetice ale crestinilor desacralizati si dependenti de confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *