Quantcast
Mexic: Biserica Catolică a suspendat 152 de preoţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mexic: Biserica Catolică a suspendat 152 de preoţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri

Cel puţin 152 de preoţi catolici din Mexic au fost suspendaţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri împotriva minorilor, a anunţat Arhiepiscopul de Monterrey, Rogelio Cabrera, determinându-l pe un avocat al unor presupuse victime ale abuzurilor să pună sub semnul întrebării sinceritatea Bisericii Catolice, relatează marţi agenţia Reuters.

”Unii preoţi delincvenţi sunt în închisoare, alţii au fost suspendaţi din posturile lor. În ultimii nouă ani, 152 de preoţi au fost retraşi din funcţie”, a declarat monseniorul Cabrera.

Anunţul Bisericii mexicane survine în contextul unor ample scandaluri referitoare la abuzurile sexuale din cadrul Bisericii Catolice în lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii (SUA), Chile, Australia şi Germania. Mexicul este – după Brazilia – cea de-a doua ţară din lume din punct de vedere al populaţiei de religie catolică.

La sfârşitul lunii februarie, Papa Francisc îi va primi pe episcopi la Vatican pentru a discuta despre dezvăluirile din întreaga lume referitoare la abuzurile cu caracter sexual din cadrul Bisericii, care au dus la o erodare serioasă a credibilităţii instituţiei.

Martin Faz Mora, un avocat ce reprezintă 19 presupuse victime ale abuzurilor care ar fi fost comise de către un preot din statul mexican San Luis Potosi (centru), s-a declarat sceptic în legătură cu anunţul Bisericii.

”Este un personaj iresponsabil, deoarece victimele încă aşteaptă să fie despăgubite. În nici un caz Biserica nu a abordat problema despăgubirii victimelor”, a declarat Faz luni pentru Reuters.

Preotul, Eduardo Cordova, este primul care a fost inculpat pentru abuzuri împotriva copiilor într-o ţară catolică conservatoare cum este Mexicul.

Papa Francisc a promis în mod repetat toleranţă zero faţă de preoţii care au comis abuzuri împotriva copiilor, dar criticii cer mai mult.

AGERPRES/(AS – autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Despre Info Crestin News

Leave a Reply