Quantcast
Mexic: Uciși de cei pe care voiau să îi salveze – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mexic: Uciși de cei pe care voiau să îi salveze

Un cuplu misionar american a fost ucis marţi în Monterrey (Mexic) în urma unui atac în propria locuinţă. Incidentul nu este singular, misionarii find adeseori victime ale luptelor de stradă dintre armată şi traficanţii de droguri din Mexic.

Foto: gibf.orgTrupurile celor doi misionari baptişti John şi Wanda Casias au fost găsite marţi seară de fiul lor, care a observat că maşina celor doi şi câteva aparate electronice lipseau. Cei doi soţi au fost găsiţi strangulaţi de cabluri electrice. Circumstanţele atacului nu sunt încă cunoscute. Apropiaţi ai cuplului susţin că ei erau conştienţi de riscurile la care se expun, dar credinţa lor i-a făcut să nu se teamă.

Actele de violenţă s-au înmulţit în ultimii ani în Mexic, din cauza luptelor de stradă dintre armată şi traficanţii de droguri. Această stare de fapt i-a făcut pe mulţi misionari să ia în considerare retragerea din această ţară. “Când ne-am mutat în Monterrey cu 3 ani în urmă, acesta era unul dintre cele mai sigure oraşe din America Latină. În scurtă vreme, oraşul s-a schimbat semnificativ. Poţi să simţi tensiunea în aer, frica în orice loc din oraş”, declară John Herrin, misionar în Mexic.

Mulţi misionari americani se retrag, în special din cauza incertitudinii arătată de biserica baptistă şi a lipsei fondurilor. În ciuda acestor probleme, cei rămaşi susţin că prin aceste încercări, Dumnezeu le reaminteşte că El conduce totul. “Nu eu sunt cel care lucrez, nu misionarii de aici. Această realitate este continuarea bisericii lui Dumnezeu”, a declarat Herrin.

Galerie video:

Surse: ReutersMission Network News Online Casias.org via semneletimpului.

Despre

Leave a Reply