Quantcast
Mianmar: budiștii incendiază zeci de case de musulmani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mianmar: budiștii incendiază zeci de case de musulmani

Asculta informatia

Membrii unui grup de peste 1.000 de budiști au incendiat zeci de case și magazine din nord-vestul Mianmarului, după răspândirea zvonului că un bărbat musulman a încercat să violeze o tânără, informează AP.

Foto: theworld.orgInițiatorii atacului, care cântau imnul național în timp ce dădeau foc caselor, au fost dispersați de forțele de ordine care s-au văzut nevoite să tragă focuri de armă în aer. Nu au fost raportați răniți după acest incident.

Revolta a avut loc într-un sat localizat la 16 km în sudul orașului Kantbalu, din regiunea Sagaing și a început sâmbătă seară, după ce o gloată a înconjurat secția locală de poliție, cerând ca autoritățile să îl predea pe suspectul arestat pentru tentativă de viol.

Potrivit uui raport al televiziunii de stat, circa 42 de case și 15 magazine au fost arse sau distruse. Cele mai multe dintre ele aparțineau unor musulmani.

Mianmarul predominant budist este frecvent frământat de violența sectară, iar situația s-a agravat începând cu anul 2011, când conducătorii militari ai țării au predat puterea unui guvern nominal civil. De anul trecut, peste 250 de oameni au murit, și alți 140.000 au fost evacuați, din cauza conflictelor între budiștii naționaliști și comunitatea musulmană, pe care o acuză de pătrundere ilegală în țară.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply