Micul Samaritean La Rascruce de Drumuri…

Asculta informatia

Micului Samaritean, de data aceasta ajungem in fata dvs. prin intermediul ziarului Tribuna Romaneasca care ne-a fost si ne-a ramas un bun partener in misiune.
Datorita crizei economice si a conditiilor dificile care afecteaza familiile, companiile si bisericile, atat in SUA cat si in alte tari, donatiile pentru misiunea Micul Samaritean au fost mai mici ca orisicand in 2010. Cu toate ca am taiat din cheltuieli si am redus multe lucruri in mod major si cum am putut, am continuat sa servim oameni si copii din Moldova, India si Honduras prin proiecte diferite. Munca umanitariana a Micului Samaritean a inceput in Moldova acum 21 de ani. Daca am fi putut pastra intr-o arhiva toate pozele si toate scrisorile de multumire in urma impactului misiunii Micului Samaritean de-alungul anilor, s-ar umple mii de volume.
Am inceput mici, dar prin mila lui Dumnezeu fiecare dolar a fost folosit pana la ultimul cent, la maxim si lucruri mari s-au intamplat. Misiunea Micul Samaritean este mai mult decat o organizatie in Moldova. Este ca si un membru de familia pentru multi, este ca si un ultim loc de scapare cand nimeni altul nu poate sa raspunda unui strigat de ajutor. Este un promotor al valorilor morale la copii, tineri si familii. Este un facilitator al educatiei copiilor in zonele rurale si a celor afectati de un trecut problematic .
Micul Samaritean este totodata prin mila lui Dumnezeu si un mangaietor al celor parasiti de toata lumea.
Toti acesti ani de misiune am fost sprijiniti de catre prieteni si donatori ca si dumneavoastra, care-ati facut posibil ca vietile oamenilor sa fie schimbate in mod direct prin munca Misiunii Micului Samaritean. De la carbuni si lemne pentru incalzire, cantine si proiecte de ajutorare a orfanilor,  pana la literatura crestina tiparita, si saltele de pat si echipament medical, servicii medicale, multe alte proiecte au fost infaptuite prin harul lui Dumnezeu si darnicia dumneavoastra.
In anul 2011 Misiunea Micul Samaritean  este la rascruce de drumuri. Din cauza ca fondurile au scazut in ultimii 3 ani nu avem cum sa implinim nevoile monetare pentru a continua toata munca noastra. De-a lungul celor 21 de ani am administrat cu credinciosie toate resursele care ne-au fost incredintate noua  pentru bunastarea celor carora le servim cu cinste, am vazut rezultate extraordinare cu resurse putine. Impactul intreg al misiunii noastre nu poate fi masurat.
Cum aduce speranta, mangaiere, incurajare prin furnizarea unor oportunitati de a avea o viata mai buna, sau dragoste care creste?
Este posibil ca si cativa saci de carbuni sa aduca speranta si chiar credinta in Dumnezeu care intr-adevar raspunde rugaciunilor?
Pentru Nina, Gasa, Eugenia, cativa dintre cei ajutati ai anului 2010-2011, Proiectul Carbunii si Lemnele, raspunsul este da!  Speranta a fost renascuta in timpul zilelor de iarna grele cand nu a mai ramas caldura in case, camionul Micului Samaritean distribuie carbune si lemne in fata caselor.
Intrebati un copil care provine dintr-o familia cu probleme, care traieste cu un parinte alcoolic si incapabil sa-si asume responsabilitatea de parinte, daca programul Misiunii Micului Samaritean cu ore de educatie privata dupa scoala a facut vreo diferenta in viata lui si daca i-a dat posibilitatea sa vada un viitor si o viata mai buna pentru el daca se straduieste sa invete bine la scoala?
Au undele de radio crestine ale Micului Samaritean prin cuvintele de pace si siguranta puterea sa mangaie un pacient cu arsuri de gradul trei sau un pacient cu cancer terminal pe pat de spital?
Alexandru si Elena v-ar spune ca muzica si mesajele radioului Micului Samaritean care transmite 24 de ore este vindecatoare pentru sufletele si mintile lor.
Este posibil ca o mancare la cantina Micului Samaritean sa reprezinte dragoste hranind nu doar trupul dar in alelasi timp si sufletul?
Ion, Parascovia, si multi altii care beneficiaza de cantinele Micului Samaritean v-ar spune ca pentru ei o masa calda este o dovada de dragoste.
Daca Misiunea Micul Samaritean ar fi sa continue munca printre cei care au nevoie cel mai mult, poate fi facuta doar cu ajutorul si suportul dumneavoastra  financiar.
Acesta  este timpul cel mai dificil si critic din punct de vedere financiar pentru ca bazat pe raspunsul d-voastra  si al promisiunilor de suport pentru 2011, misiunea Micul Samaritean ar avea resursele necesare sa continue.
Dorim sa multumim tuturor suporterilor care s-au parteneriat cu noi de-a lungul anilor sau au facut o donatie, si speram ca veti recunoaste valoarea si importanta muncii Misiunii Micului Samaritean in Moldova, India si Honduras si ve-ti raspunde cu un sprijin acum.
In aceasta scrisoare informativa dorim sa va impartasim mai mult despre Proiectul Carbuni si Lemne si deasemenea despre Cantina. Speranta si rugaciunea noastra este ca Dumnezeu sa furnizeze nevoile dumneavoastra asa cum si dumneavoastra ati aprovizionat si veti continua sa aprovizionati nevoilor copiilor si oamenilor din Moldova, India si Honduras prin sprijinul muncii Micului Samaritean.
Pentru ultimii 14 ani Misiunea Micul Samaritean a aprovizionat orfelinate cu carbuni si lemne pentru incalzire (locuri care si astazi folosesc aceste metode de incalzire), familii sarace si persoane in varsta care locuiesc la tara in Moldova. In iarna anilor 2010-2011 am continuat acest proiect.  Multumim tuturor care continua sa faca continuitatea acestui proiect posibila. Este datorita suportului dumneavoastra acordat Misiunii Micului Samaritean ca in timpul iernii, copii si adulti pot  avea caldura in casele lor si in orfelinate.
Anica este o femeie in varsta de 89 de ani. Sotul ei a decedat cu ani in urma si fiul adoptat a murit cu 2 ani in urma. Nu are familie apropiata si locuieste singura.  Datorita oaselor fragede si sanatatii deteriorate, nu poate umbla sau sa stea in picioare mai mult de cateva minute. Se misca prin casa in maini si in genunchi. In timpul lunilor de vara cand este cald, este mai usor, dar in timpul lunilor de iarna friguroasa este un adevarat chin pentru ea.  Anica are o gradina mica langa casa si in timpul lunilor de vara isi leaga carpe vechi la genunchi si se tareste catre gradina unde lucreaza terenul in genunchi si planteaza cateva seminte cu speranta ca va avea recolta care sa o intretina. Pensia ei este foarte mica si insuficienta ca sa acopere costul painii si medicamentelor de baza de care are nevoie pentru a usura din durerile care le indura. Cand  echipa de ajutoare a MMS a sosit la locuinta acestei femei, era afara cernand cenusa  in cautare de ramasite pentru a putea porni un foc in cuptorul ei.  Sta imbracata cu haine de iarna in casa ei si chiar doarme asa din cauza ca nu este caldura. Cand a vazut ca ajutoarele de la Misiunea Micul Samaritean au sosit  cu carbuni a intrebat “dar cine sunteti? Cine va trimis pentru ca un asa dar nu poate veni numai de la Dumnezeu! Numai El cunoaste durerea si suferinta mea!” Ea a continuat spunand “Nu stiu cum sa va multumesc pentru ceea ce mi-ati adus! Nu mi-ati adus doar un sac de carbune, dar cativa care ma vor tine o iarna intreaga. Chiar nu pot sa cred ca in sfarsit va fi cald in casa mea pentru restul anotimpului. Cine stie, poate fi ultima mea iarna dar macar nu-mi va mai fi frig si pot sa-mi incalzesc casa. Multumesc Misiunii Micului Samaritean pentru ca v-ati amintit de cei uitati de toti.
O gramada de carbuni este un dar pretios pentru un copil! Tatiana este o mama a patru copii al carui barbat este invalid. Casa nu este terminata iar gerul iernii patrunde inauntru cu usurinta.  Intreaga familia traieste intr-o casa cu o singura camera. Tatiana a spus lucratorilor de la Misiunea Micului Samaritean ca a ramas cu doar un pic de malai pentru a hranii copiii si asta era tot ce aveau.  Tatiana spunea “in vara ma duc sa lucrez ca sa pot sa-mi hranesc copiii dar iarna nu se gaseste de lucru. Nu avem lemne pentru incalzire si nu avem bani sa cumparam. Am fost cu copiii sa adunam  tulpine uscate de porumb ca sa-i ardem  dar nu am mai gasit dupa un timp. Umplem sticle cu apa calda si dormim cu ele, dar cand ne sculam este mai cald afara decat in casa. Eu cred ca Dumnezeu a trimis lucratorii Misiunii Micul Samaritean la noi si la copiii mei.  Va multumesc mult dumneavoastra si donatorilor care au sacrificat banii lor sa ne ajute pe noi sa primim carbuni pentru incalzire. Nu am avut niciodata carbuni pentru incalzire pentru ca sunt mai scumpi decat lemnele. Acum vom face foc cu carbuni si copiii in sfarsit vor fi incalziti. Copiii au sarit in sus de bucurie in jurul carbunilor luandu-i in palme si admirand. Unul dintre ei a strigat ‘Mami, putem sa facem focul chiar acum te rog ca avem CARBUNI!!!’”
Natalia- 41 de ani, mama singura la 5 copii. Dupa ce a indurat mult abuz de la sotul ei multi ani, ea ingrijeste acum singura de copii.  “Este foarte greu pentru noi dar Dumnezeu imi da putere. Impreuna cu copiii mei, credem ca Dumnezeu ne vede durerea si suferinta. Am cautat de lucru in apropiere unde locuim, dar nu am gasit nimic. Trebuie sa lucrez la o distanta de 100 km. Ma scol la 3 si umblu 4 km pana la statia de tren unde merg pana la serviciu in Chisinau.  Acolo lucrez la curatenie pentru 70 $ pe luna. Fiicele mele cele mai mari lucreaza de asemeni in Chisinau.  Zana (22 ani) lucreaza ca secretara la o scoala si Gabriela (18 ani) lucreaza la pizza.  Amandoua se lupta sa castige pentru strictul necesar din cauza ca multe preturi cresc continuu. Ana-Maria si Iriniuta sunt cele mai mici. Eu plec la lucru in timp ce ele dorm si ma intorc seara cand ele dorm. La inceputul iernii am imprumutat 500 de lei (42 $) de la prieteni sa cumpar carbuni si lemne sa putem incalzi casa. Este foarte greu sa platesc datoria inapoi. Dar cand s-au epuizat carbunii am fost foarte ingrijorata ca nu vom putea supravietui. Am inceput sa umplem sticle cu apa calda si sa dormim cu ele pentru a ne tine cald. Nu am stiut ce sa mai facem. Am crezut ca nu vom supravietui iarna asta. Pe langa problema incalzirii, fetele mele incepeau un nou semestru la scoala si nu aveau caiete si rechizite. Nu mi-am imaginat niciodata ca cineva s-ar gandi la familia mea. Dar astazi am vazut o minune cu ochii mei. Misiunea Micul Samaritean a facut o minune pentru noi. Ne-au adus carbuni acasa! Am plans toata noaptea de bucurie. Nu pot sa va descriu ce ajutor imens ati fost pentru noi. Ne rugam pentru voi si donatorii dumneavoastra. Ei nici macar nu ne cunosc si totusi ne-au ajutat la timp de mare nevoie. Ne-ati dat speranta. Multumim si Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Gasa are 82 de ani si este orb. Sotia lui a decedat in urma cu multi ani si singura lui fiica a plecat sa lucreze in alta tara si nu s-a intors sa-l vada de multi ani. El incearca sa supravietuieasca singur fara nici un ajutor.  De jur imprejurul casei a legat o sfoara de care sa se tine cand umbla pe afara. Conditiile de trai sunt devastatoare dar in ciuda faptului ca este orb el isi face singur foc si isi gateste mancare.  Vecinii ii mai aduc de ale gurii din cand in cand din putinul care il au.  “Stiu ca toti o duc greu si incearca sa supravietuiasca si nu pot impovara pe nimeni cu nevoile mele. Sunt recunoscator pentru farfuria de mancare pe care mi-o aduc vecinii din cand in cand si pentru ca pensia mea nu este suficienta pentru o luna intreaga sa pot cumpara mancarea de baza si medicamente” spune el, “plang de multe ori.” Fiind singur este foarte dificil si mai ales acum cand sunt batran. Lucratorii Misiunii Micul Samaritean au adus saci de carbuni si gramezi de lemne pentru Gasa. “Va multumesc mult pentru ceea se mi-ati adus.  Cu toate ca nu pot sa vad carbunii, am atins sacii cu mainile si stiu ca este suficient  pentru a ma tine toata iarna si casa imi va fi calda. Si poate ca daca este cald in casa vecinii ma vor mai vizita ca sa mai am si eu cu cine sa vorbesc din cand in cand. Am adormit in fiecare seara cu multe haine pe mine, cu un palton si caciula din cauza ca este asa de frig. De multe ori ma intreb daca iarna se va sfarsi vreodata.” Una dintre persoanele care lucreaza ca si ajutoare umanitare pentru Misiunea Micul Samaritean, Lidia  a vazut cum Gasa a inceput sa lacrimeze cand a atins sacii de carbuni. Pentru cateva minute a continuat sa planga. “Celor care s-au gandit la mine, un om orb din Moldova si mi-au trimis carbuni, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va rasplateasca generozitatii voastre.  Am auzit multe lucruri bune despre Misiunea Micul Samaritean dar a sosit timpul pentru ca sa pot experimenta direct aceasta bunatate.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne vizitati pagina de internet la adresa: www.miculsamaritean.com  sau: www.lsmglobal.org
Tel. (828) 396-2220
Fax. (828) 396-5579
Email:
contact@lsmglobal.org
Adresa postala:
L. S. M.
P. O. Box 969
Hickory, NC 28603
Colete la adresa:
L. S. M.
50 Jordan Lane
Granite Falls, NC 28630

sursa: romaniantribune.net

Despre

Leave a Reply