Quantcast
Mike Pompeo: China se face vinovată de moartea a sute de mii de oameni din cauza noului CORONAVIRUS – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mike Pompeo: China se face vinovată de moartea a sute de mii de oameni din cauza noului CORONAVIRUS

China se face vinovată de moartea a sute de mii de oameni din cauza noului coronavirus, a reiterat secretarul de Stat american Mike Pompeo, într-o criză sanitară pe care Donald Trump o consideră cel mai grav ”atac” cu care s-au confruntat Statele Unite vreodată, relatează Reuters via news.ro

”Ei ştiau”, a acuzat şeful diplomaţiei americane într-o conferinţă de presă, miercuri, la sediul Departamentului de Stat.

Citeste si: Israel: Rabinii îl acuză pe Netanyahu că dorește microciparea în masă a populației

”China ar fi putut să împiedice moartea a sute de mii de oameni în lume. China ar fi putut ajuta lumea să nu plonjeze într-o profundă stare economică de rău”, a acuzat el.

China ”refuză în continuare să împărtăşească informaţiile de care avem nevoie pentru a proteja populaţia”, a denunţat Pompeo.

Pandemia a ucis peste 255.000 de oameni în lume, dintre care peste 73.000 în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume de covid-19.

Comunitatea ştiinţifică este de acord că noul coronavirus, apărut la sfârşitul anului trecut în oraşul chinez Wuhan, provine dintr-o piaţă în aer liber care vindea animale sălbatice şi care s-a transmis la om.

Însă Pompeo declara în weekend că dispune de numeroase probe, fără să prezinte vreuna, care arată că virusul provine dintr-un laborator chinez.

Critici în Statele Unite ai lui Trump – inclusiv foşti reprezentanţi şi academicieni -, care consideră că China a gestionat prost criza sanitară la început şi că este necesar să dea socoteală de acest lucru, acuză administraţia americană de faptul că încearcă să deturneze atenţia către Beijing, cu scopul de a face uitate propriile eşecuri în lupta împotriva covid-19.

Trump a catalogat criza sanitară, la un eveniment organizat miercuri la Casa Albă, drept cel mai grav ”atac” cu care s-au confruntat Statele Unite în istoria lor şi a reproşat Chinei faptul că nu a oprit epidemia.

Citeste si: Noile vaccinuri vor altera în mod permanent ADN-ul uman.Nimeni nu va mai şti exact decât producătorii lor ce anume vor modifica vaccinurile în ADN-ul fiecărei persoane.

”E mai rău ca Pearl Harbor. E mai rău ca World Trade Center”, a declarat locatarul Casei Albe, care vrea să fie reales preşedinte în noiembrie.

”Iar asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Trebuia să se oprească la sursă. Oprit în China. Trebuia oprit la sursă şi nu a fost”, a acuzat el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply