Quantcast
Mike Pompeo, de urgență la Tel Aviv! Israel se pregătește să anexeze Iudeea și Samara! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mike Pompeo, de urgență la Tel Aviv! Israel se pregătește să anexeze Iudeea și Samara!

Vizită crucială efectuată de Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, în Israel. Mâna dreaptă a lui Donald Trump și cel mai fidel apropiat al președintelui american a mers să discute cu Benjamin Netanyahu fix înainte ca generalul Benny Gantz, noul ministru al Apărării, să ordone anexarea Ierusalimului și a Cisiordaniei! Sunt zile decisive pentru pacea din regiune, cu armata israeliană pregătită de o ofensivă militară nemaiîntâlnită.

Joi, 14 mai, noul guvern israelian a depus jurământul în Knesset. Parlamentul este acum controlat de alianța Netanyahu – Gantz; primul va sta premier pentru 18 ani, urmând ca după aceea frâiele puterii să fie trase de Benny Gantz.

Citeste si:PAKISTAN: Un CREȘTIN care muncea la o ferma a fost torturat pana la moarte pentru ca s-a spalat pe maini din putul unui MUSULMAN

Cu o zi înainte, pe 13 mai, la Tel Aviv a sosit Mike Pompeo, cel mai important om în politica externă americană și garantul Washingtonului pentru planurile pe termen scurt ale Israelului.

Statele Unite ale Americii au dat undă verde Guvernului Netanyahu să anexeze legendarele regiuni Samara și Iudeea începând cu data de 1 iulie, însă israelienii se grăbesc și vor ca ofensiva să demareze mult mai devreme. Tocmai de aceea a și sosit Mike Pompeo la Tel Aviv, în vederea găsirii unei soluții optime pentru atacul ce urmează. Trebuie numaidecât făcute progrese în „Planul secolui” pus la cale de  Donald Trump, a dat de înțeles secretarul american.

Acum terenul este pregătit. Secretarul american și primul ministru al Israelului s-au întâlnit la Ierusalim, ambii condamnând public… Iranul. Motivul? Republica islamică promovează terorismul în timpul pandemiei de Covid-19! Teheranul a folosit „resurse pentru a provoca teroare în întreaga lume, chiar și atunci când oamenii din țară se luptau atât de puternic” cu noul coronavirus, a grăit Pompeo. Tot el: „Toate astea spun multe despre sufletele acelor oameni care conduc Iranul”.

Între timp, în zonă crește violența extremă. Cisiordania este teatrul unor lupte crunte, cu morți și răniți. Recent, trupele israeliene au împușcat un adolescent palestinian în vârstă de 15 într-o tabără de refugiați din apropierea orașului Hebron. Cu o zi înainte, pe 12 mai, un bărbat palestinian a ucis un soldat israelian, în timpul unei operațiuni de arestare lângă Jenin.

Palestinienii, condamnați din pix!

Cum era și firesc, palestinienii au respins propunerile făcute de Donald Trump și au tăiat legăturile cu administrația sa. Poziția pro-Israel a Casei Albe a fost condamnată de negociatorul-șef al Palestinei, Saeb Erekat, care a declarat: „Administrația Trump colaborează cu Israelul în planul său de anexare a Cisiordaniei, în ceea ce este o încercare de îngropare a drepturilor poporului palestinian, dar și un atac flagrant asupra unui sistem internațional bazat pe reguli”.

Citeste si: Procurorul general al SUA se opune ideii lui Bill Gates de introducere a certificatelor de vaccinare şi imunitate

Israelul controlează militar Cisiordania de când a ocupat-o în urma Războiului de Șase Zile (1967). Totuși, comunitatea internațională nu recunoaște stăpânirea israeliană de acolo și încearcă să găsească o soluție de pace pentru acest conflict. În zonă trăiesc mai bine de trei milioane de palestinieni și în jur de 400.000 de evrei. Ultimii au venit aici mai ales sub „domnia” lui Netanyahu, care a pornit un amplu plan de dezvoltare a infrastructurii în Cisiordania.

Pentru palestinieni, la fel ca pentru o mare parte a comunității internaționale, anexarea Iudeeii și a Samarei ar arunca în aer toate speranțele de soluționare a conflictului dintre cele două state.

Sursa: national.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply