Stiri externe

Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel, zi în care guvernul de uniune israelian depune jurământul, devenind astfel unul din primii oficiali de rang înalt care reia deplasările internaţionale în pofida pandemiei COVID-19, informează, agerpres.

„Se va întâlni la Ierusalim cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Knessetului Benny Gantz pentru a discuta despre eforturile americane şi israeliene de a combatere pandemia COVID-19, precum şi despre problemele de securitate regională legate de influenţa dăunătoare a Iranului”, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri Departamentul de Stat al SUA.

Citește și: Mike Pompeo: China se face vinovată de moartea a sute de mii de oameni din cauza noului CORONAVIRUS

„Angajamentul Statelor Unite faţă de Israel nu a fost niciodată mai puternic ca sub conducerea preşedintelui Trump”, se arată în comunicatul menţionat.

„Israelul este norocos să aibă lideri atât de puternici şi cu experienţă în aceste vremuri tulburi”, a declarat reporterilor adjunctul secretarul de stat pentru Orientul Mijlociu, David Schenker. Justificând faptul că prima deplasare a secretarului de stat american va avea loc în Israel, Schenker a afirmat că această ţară din Orientul Mijlociu este un „aliat apropiat” care” se descurcă mult mai bine de multe ţări în stoparea ameninţării COVID”.

Citește și:  Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său

Printre cele mai recente gesturi de susţinere exprimate de Washington este disponiblitatea de a recunoaşte anexarea de către Israel a unei mari părţi din Cisiordania ocupată.

Ultimul turneu în străinătate al şefului diplomaţiei americane a fost pe 23 martie, în Afganistan şi Qatar, pentru a o primă întâlnire cu talibanii.

Majoritatea omologilor săi nu au reluat călătoriile, iar toate reuniunile internaţionale şi discuţiile bilaterale au loc în sistem de videoconferinţă.

Citește și: Israel: Rabinii îl acuză pe Netanyahu că dorește microciparea în masă a populației

„Sperăm să călătorim şi să mergem pe teren pentru a face ceea ce Departamentul de Stat trebuie să facă în persoană, acolo unde trebuie”, a declarat miercuri Mike Pompeo.

Departamentul de Stat a susţinut că deplasarea se va desfăşura într-un mediu controlat cu stricteţe, toate persoanele care participă sau vin în contact cu Mike Pompeo fiind testaţi pentru noul coronavirus.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 34

Close