Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel

Asculta informatia

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel, zi în care guvernul de uniune israelian depune jurământul, devenind astfel unul din primii oficiali de rang înalt care reia deplasările internaţionale în pofida pandemiei COVID-19, informează, agerpres.

„Se va întâlni la Ierusalim cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Knessetului Benny Gantz pentru a discuta despre eforturile americane şi israeliene de a combatere pandemia COVID-19, precum şi despre problemele de securitate regională legate de influenţa dăunătoare a Iranului”, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri Departamentul de Stat al SUA.

Citește și: Mike Pompeo: China se face vinovată de moartea a sute de mii de oameni din cauza noului CORONAVIRUS

„Angajamentul Statelor Unite faţă de Israel nu a fost niciodată mai puternic ca sub conducerea preşedintelui Trump”, se arată în comunicatul menţionat.

„Israelul este norocos să aibă lideri atât de puternici şi cu experienţă în aceste vremuri tulburi”, a declarat reporterilor adjunctul secretarul de stat pentru Orientul Mijlociu, David Schenker. Justificând faptul că prima deplasare a secretarului de stat american va avea loc în Israel, Schenker a afirmat că această ţară din Orientul Mijlociu este un „aliat apropiat” care” se descurcă mult mai bine de multe ţări în stoparea ameninţării COVID”.

Printre cele mai recente gesturi de susţinere exprimate de Washington este disponiblitatea de a recunoaşte anexarea de către Israel a unei mari părţi din Cisiordania ocupată.

Ultimul turneu în străinătate al şefului diplomaţiei americane a fost pe 23 martie, în Afganistan şi Qatar, pentru a o primă întâlnire cu talibanii.

Majoritatea omologilor săi nu au reluat călătoriile, iar toate reuniunile internaţionale şi discuţiile bilaterale au loc în sistem de videoconferinţă.

Citește și: Israel: Rabinii îl acuză pe Netanyahu că dorește microciparea în masă a populației

„Sperăm să călătorim şi să mergem pe teren pentru a face ceea ce Departamentul de Stat trebuie să facă în persoană, acolo unde trebuie”, a declarat miercuri Mike Pompeo.

Departamentul de Stat a susţinut că deplasarea se va desfăşura într-un mediu controlat cu stricteţe, toate persoanele care participă sau vin în contact cu Mike Pompeo fiind testaţi pentru noul coronavirus.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 82

Close